LOADING

Type to search

RCAST.NET
Stars

„E puţin medieval să mânânci lilieci”: Paul McCartney dă vina pe pieţele de animale vii din China pentru răspândirea coronavirusului

Share

Paul McCartney crede că piețele de animale vii din China reprezintă cauza pentru răspândirea coronavirusului, mai ales, pentru că, spune el, acolo sunt folosite „practici medievale”

„Chiar sper că asta va determina Guvernul chinez să spună: «Trebuie să avem o super igienă aici». Trebuie să recunoaştem, este puţin medieval să mănânci lilieci”, a spus muzicianul într-o discuție la telefon cu Howard Stern.

„Nu vor închide aceste pieţe de animale vii. Asta ne-a adus în situaţia de faţă. Este uluitor, nu?”, a replicat Stern.

„Nu ar fi atât de rău dacă ăsta ar fi singurul lucru pentru care pare că poţi da vina pe aceste pieţe. Pentru ce? Pentru practicile medievale. Asta ar trebui să ducă la o schimbare. Dacă nu, nu ştiu ce ar putea”, a răspuns McCartney.

Paul McCartney a comparat refuzul Chinei de a închide piețele de animale vii cu sclavia abolită în țară în secolul al XX-lea: „Cred că vor spune «Oamenii fac asta dintotdeauna. Aşa facem noi lucrurile». Dar şi sclavia au practicat-o dintotdeauna. Trebuie să schimbi lucrurile la un moment dat”. 

Paul McCartney era cap de afiș la Festivalul Glastonbury din acest an, festival anulat din cauza pendemiei de coronavirus.

UN SITE DE MUZICA