LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

AUDIO: Loredana a lansat o variantă reorchestrată a piesei “Bun îi vinul ghiurghiuliu”

Share

Loredana a pregătit lansarea albumului “Agurida XX (20)” și a prezentat publicului prima piesă de pe următorul material discografic – “Bun îi vinul ghiurghiuliu”.

Loredana va lansa săptămânal câte o melodie de pe următorul album – “Agurida 20”, pe canalul său de YouTube.

Piesa originală a devenit cunoscută în anul 1932, prin glasul Mariei Tănase; istoria și-a urmat cursul firesc al muzicii, lăsând loc multor reinterpretări muzicale, printre care și cea a Loredanei, cu ajutorul bandei Agurida, cu care artista cânta de 20 de ani, în România și în afara granițelor.

Prin intermediul noului album, Loredana aduce un tribut folclorului autohton. Materialul include piese precum “Bun îi vinul ghiurghiuliu”, “Nu și da”, “Mărine, la nunta ta”, “Fetele din București”, “Dragoste, buruiană rea”, “Regina tristeții”, “Depărtare”, “Șatra”, “Un trandafir” sau “Of, inimioară”.

Chiar dacă lansarea albumului “Agurida XX” ar fi trebuit să aibă loc cu ocazia concertului de la Sala Palatului, pe 11 aprilie, evenimentul a fost mutat în toamna acestui an, pe 19 noiembrie. Fanii Loredanei sunt așteptați să petreacă alături de ea, pe ritmurile folclorului românesc, reinterpretat în stilul surprinzător al artistei.

Loredana se reinventează în fiecare an și pentru fiecare generație. Timp de peste trei decenii, Loredana a cântat despre iubire în nenumărate genuri și stiluri, fie că a interpretat muzică pop, rock, populară, jazz, jamparale, blues sau musical. A căutat în muzica sa toate definițiile, nuanțele și semnificațiile cuvintelor care exprimă cele mai misterioase și puternice stări sufletești: iubire, dragoste, dor, nostalgie.

La mai bine de trei decenii de carieră, 24 de albume, peste 600 de cântece, și peste 2000 de concerte, Loredana se întoarce în universul Aguridei, un tărâm fantastic, o alegorie de simboluri şi tradiţii româneşti.

INFO MUSIC