LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

S-a anulat Festivalul Tomorrowland 2020 din cauza coronavirusului. Ce se întâmplă cu festivalurile din România?

Share

E oficial. Cel mai mare festival din Europa, Festivalul Tomorrowland, nu va mai avea loc în 2020, fiind anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Anul acesta ar fi marcat cea de-a 16 ediție a festivalului. 

Festivalul Tomorrowland 2020 anulat de coronavirus

Tomorrowland trebuia să aibă loc în două weekenduri din luna iulie (16-18 iulie şi 23-25 iulie), în comuna Boom, din Belgia, dar organizatorii au luat decizia de a anula ediția din acest an pentru a proteja siguranța și sănătatea tuturor celor implicați.

„Acestea sunt vremuri excepționale pentru noi. În ultimele săptămâni ne-am consultat cu autoritățile belgiene și cu experți internaționali. Este misiunea noastră să unim sufletele din toată lumea, dar de asemenea prioritatea noastră numărul unu este siguranța și sănătatea «Oamenilor de Mâine», a partenerilor și furnizorilor, vecinilor, artiștilor și a echipei noastre”, au transmis organizatorii. 

Tomorrowland are loc abia în 2021

„Vă informăm că Tomorroland nu poate avea loc în 2020.

Înțelegem și susținem ordinele guvernamentale care au fost emise. Cea de-a 16-a ediție a Tomorroland va avea loc în vara anului 2021 (16-18 iulie și 23-25 iulie).

Stați acasă, spălați-vă pe mâini și păstrați distanța față de ceilalt. Faceți-o pentru voi, pentru cei pe care ăi iubiți și pentru personalul medical care lucrează neîncetat”, mai transmit ei.

Din cauza anulării festivalului, datorită cererii uriaşe de bilete, Boom va pierde peste două milioane de euro. 

Ce se întâmplă cu NEVERSEA, UNTOLD și Electric Castle?

În România, organizatorii marilor festivaluri ale verii încă nu făcut clar faptul că acestea nu vor mai avea loc, ci specifică în comunicate faptul că pregătirile merg mai departe în speranța că situația își ve reveni la normal.

NEVERSEA (2-6 iulie, Constanţa), UNTOLD (30 iulie – 2 august, Cluj-Napoca) și Electric Castle (15 – 19 iulie, comunca Bonțida) continuă să-și promoveze evenimentele și să vândă bilete, deși, dacă privim la nivel mondial, este tot mai clar faptul că aceste festivaluri nu ar trebui să aibă loc în condițiile în care pandemia de coronavirus nu se va fi terminat în mijlocul verii. Iar efectele acestei boli se vor face simțite, pe mai multe niveluri, chiar și dincolo de vară. 

Nu poți returna biletele

Pe de altă parte, trebuie să știți că în cazul NEVERSEA și UNTOLD există o cauză specială atunci când cumperi bilete. Cu excepția celor din categoria „Risk-free”, adică abonamente ce pot fi returnat pentru recuperarea banilor, celelalte tipuri de abonamente și bilete normale nu pot fi returnate.

În regulamentul întocmit de organizatori se specifică faptul că în cazul anulării acestor evenimente, din motive ce ţin de „forţă majoră”, aici incluzând epidemii şi pandemii, „contravaloarea biletelor achiziţionate nu va fi restituită”.

Așadar, chiar dacă festivalurile sunt anulate, organizatorii rămân cu o garanție a banilor investiți, ceea ce înseamnă că bilete cumpărate acum sunt valabile pentru o dată viitoare a desfășurării lor. 

UN SITE DE MUZICA