LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți Stars

Raluca Răducanu revine cu proiectul Fata cu Vioara & Band

Share

Cunoscută sub numele de “Fata cu Vioara”, Raluca Răducanu, solistă şi violonistă, lansează Fata cu Vioara & Band, odată cu prima piesă reorchestrată a trupei. Fosta participantă la concursul X Factor, Raluca Răducanu a fost remarcată și de către X Factor Global datorită momentului ei inedit.

Raluca Răducanu revine cu piesa “Într-o zi la poarta mea” a celebrei interprete de muzică populară Gabi Luncă; melodia este reorchestrată într-o manieră fresh și având influențe din folclor, rock, pop și funk.

“Mi-am dorit de foarte mult timp acest proiect și sunt mândră că visul meu a devenit realitate. Împreună cu echipa ne-am propus să venim cu o abordare ieșită din tipare, care să reflecte un mix muzical perfect între tradiție și modern. Cred cu tărie în această formulă și sunt convinsă că prin muncă și dedicare, Fata cu Vioara & Band va ajunge în curând un brand cu rezonanță în industrie”, a spus Raluca Răducanu, fondatoarea şi solista violonistă a proiectului Fata cu Vioara & Band.

Anul acesta, Raluca s-a bucurat de încă o realizare notabilă pentru cariera ei de muzician profesionist: interpretarea solo de la concursul X Factor România prin intermediul căruia a fost remarcată și de către X Factor Global, momentul ei prezentând o abordare inedită datorită conceptului vioară-voce, o formulă neobișnuită în competițiile de gen.

Fata cu Vioara & Band este un proiect fondat alături de șapte tineri artiști ai Universității Naționale de Muzică din București, în cadrul căreia Raluca a urmat cursurile Facultății de Interpretare Muzicală. Piesa “Într-o zi la poarta mea” a fost înregistrată cu Andu Karman la studiourile Melody Nation. În trecut, artista a participat și la Eurovision.

Atenta îndrumare a tatălui, cât și exigența profesorilor au determinat-o pe Raluca să progreseze, dorindu-și o adevărată carieră ca muzician. După terminarea liceului, drumul ei către perfecționare a dus-o la București, pe treptele Facultății de Interpretare Muzicală, din cadrul Universității Naționale de Muzică (UNMB). Pe perioada studiilor din cadrul UNMB, Raluca s-a familiarizat în scurt timp cu scena, susținând recitaluri și concerte, dar și cu mediul competitiv specific profesiei de violonist, participând și câștigând premii la diferite concursuri din industrie.

După terminarea facultății, Raluca a explorat noi abordări în muzică. Cu o educație solidă în spate, în ceea ce privește muzica populară și cea clasică, Raluca și-a îndreptat atenția și către alte genuri muzicale. Astfel, încă din perioada studiilor, Raluca a avut o pasiune în continuă dezvoltare pentru muzica populară autohtonă.

În anul 2011, înregistra prima piesă solo în studio, în posturile de solist vocal și violonist. Pe lângă prestațiile solo pe care le are ca invitat special, Fata cu Vioara colaborează ca solistă – violonistă alături de banduri consacrate din ţară. Vocea artistei reflectă un mix perfect între o educație muzicală solidă, inovație și creativitate, acestea fiind doar câteva dintre elementele cu care își încântă publicul.