LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți Stars

Jorja Smith, revelația din Marea Britanie care a devenit favorita lui Drake

Share

Inițial le-a atras atenția lui Drake și Jay-Z, iar ulterior s-a avântat pe scena R&B din Statele Unite. Jorja Smith are doar 21 de ani, iar vocea ei amintește de Amy Winehouse sau Adele. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de săptămâna aceasta de la rubrica #JOINewArtist.

Născută în Marea Britanie, Jorja Smith a crescut ascultând muzica lui Damien Marley și Curtis Mayfield. Tatăl ei a făcut parte dintr-o formație de neo-soul, așa că artista a avut de unde să moștenească talentul.

Jorja Smith a urcat pe SoundCloud piesa “Blue Lights”, atunci când avea doar 18 ani. A urmat o colaborare cu Maverick Sabre la melodia “Where Did I go”, care a devenit imediat preferata lui… Drake! Ulterior, britanica a lansat “Project 11”, primul ei EP, ce conținea patru piese.

În 2017, Drake a inclus-o pe Jorja Smith în playlistul lui, “More Life”. Prin intermediul rapper-ului, muzica multor artiști la început de drum a ajuns la urechile publicului. Smith a cântat și în deschiderea a două show-uri din Marea Britanie ale lui Drake. În același an, britanica a fost invitată de Jay-Z în Statele Unite, unde a concertat în cadrul festivalului Made in America.

Cântăreața a fost descrisă de presa britanică ca una dintre cele mai promițătoare voci din UK. A fost nominalizată la premiile MOBO Awards și a ajuns pe lista scurtă a BBC Sound of 2017. Deși premiul a fost câștigat de Ray BLK, revista Fact Mag a inclus-o pe Jorja Smith în categoria “10 Pop and R&B artists to watch in 2017”. În ianuarie 2018, artista a câștigat premiul “Brit Critics’ Choice Award” și a cântat alături de Rag’n’Bone Man pe scena BRIT Awards.

Jorja Smith a colaborat cu Stormy la piesa “Let me down”, iar vocea ei ne-a dus cu gândul la fragilitatea și emoția din melodiile lui Sia. E clar că artista reușește să aibă o prestație vocală de-a dreptul cameleonică fiindcă ne amintește și de timbrul regretatei Amy Winehouse sau a lui Adele.

Melodia “Beautiful Little Fools” a fost lansată de Ziua Femeii și este inspirată din romanul The Great Gatsby – în carte, personajul feminin, Daisy, speră că “fata ei va fi o proastă – ăsta e cel mai bun lucru pe care îl poate face o fată în ziua de azi, să fie o mica proastă frumoasă”. Jorja Smith a vrut să transmită un mesaj adolescentelor prin care să le încurajeze să se simtă bine în pielea lor, să se iubească așa cum sunt:

“Simt că atunci când fetele cresc, sunt cumva influențate de ideea de frumusețe impusă de canalele media și simt că piesa mea le va ajuta. Suntem toate frumoase în felul nostru, avem acel ceva special.”

Albumul ei de debut, “Lost & Found”, a fost lansat la începutul lunii iunie, iar Smith a declarat”

“Eu doar scriu piesele. Oricât mi-ar plăcea planurile, când e vorba de muzică – așa cum a fost și în cazul EP-ului – pur și simplu se întâmplă. Le-am făcut și am zis <Hai să scot un EP. Melodiile astea merg bine împreună, așa că o să le pun laolaltă.> La fel s-a întâmplat și cu albumul, am ajuns într-un punct în care mi-am zis că anul ăsta e un moment bun să îl lansez pentru că oamenii sunt cu ochii pe mine.”

Cu un început atât de promițător încă de la primele piese puse pe SoudCloud, suntem siguri că Jorja Smith își va construi cariera muzicală cărămidă cu cărămidă. Noi am fost impresionați de abilitățile ei vocale și maturitatea versurilor și abia așteptăm să vedem cu ce ne surprinde pe viitor.