LOADING

Type to search

RCAST.NET
Melodii Trupe

După 18 ani, trupa Iedera revine cu o piesă nouă

Share

Noul single al trupei Iedera, “Lasă-mă să cresc”, este compus împreună cu băieții de la Trupa Zero. Melodia este însoțită de un videoclip care surprinde imagini de la Festivalul Old Blacks, Rock & More, unde a fost prezentată publicului pentru prima oară.

Trupa Iedera - Old Blacks, Rock and more

Trupa Iedera – Old Blacks, Rock and more (foto: Htag PR)Urmărește-ne pe 

“Lasă-mă să cresc, să-mi fac loc, în lumea asta plină de foc!”. Așa începe noul single lansat de trupa Iedera, cea care în urmă cu 18 ani se numără printre primele trupe care dădeau tonul în muzica alternativă din România, cu piese precum “Am tricou cu superman” și “Mai tare ca maneaua”.

Cei trei membri principali, Costel Andrei (voce), Gelu Bodrug (voce) și Ionuț Dragomir (clape) au colaborat cu Trupa Zero în cadrul festivalului “Old Blacks, Rock & More” de la Arenele Romane, pe 25 mai 2018, când publicul s-a bucurat de reîntâlnirea cu o trupă care revenise pe scenă după atât de mult timp. Deși cei mai tineri nu-i știau deloc, în timp ce alții și-i aminteau cu nostalgie, cert este că mulțimea a explodat și s-a animat, mai bine de o oră, pe muzica lor.

Cântată publicului în premieră la prima ediție a Festivalului “Old Blacks, Rock & More”, piesa “Lasă-mă să cresc” a stârnit reacții neașteptat de bune în rândul publicului.

“Deși refrenul zice <Dă-i cu hate, dă-i cu hate>, noi sperăm să-i dați cu “Love”. Piesa, făcută în colaborare cu băieții de la Trupa Zero, care ne sunt buni prieteni, are un mesaj pozitiv și reflectă vremurile în care trăim” povestește Costel Andrei, unul dintre fondatorii trupei Iedera.

Datorită reacțiilor pozitive de la festival, băieții au decis să îi facă și un videoclip, regizat și montat chiar de Alex Piscunov de la Trupa Zero.

“Cred că imaginile de la Old Blacks redau cel mai bine energia piesei, nici nu am vrut să avem vreo regie deosbita, ci pur și simplu am vrut să arătăm fix atmosfera de la festival, unde reacția publicului a fost foarte tare” povestește Alex.

Melodia “Lasă-mă să cresc” are un mesaj pozitiv, despre lupta împotriva a tot ceea ce ne abate de la drumul pe care ni-l croim prin viață cu propriile forțe. Vocile care se aud în piesă aparțin copiilor Ansamblului “Dorulețul” din Chitila ale căror voci se aud pe piesă, scoate și mai mult în evidență mesajul cu privire la viitorul tinerilor care trebuie să își clădească singuri viitorul, cu perseverență și maturitate.