LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Primăria Capitalei este deschisă publicului cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor” 2024

Share
primaria-capitalei-este-deschisa-publicului-cu-ocazia-evenimentului-“noaptea-muzeelor”-2024

Pe 18 mai, bucureștenii și turiștii sunt așteptați, între orele 18:00 – 24:00, la “Primăria deschisă”, desfășurată în cadrul ediției aniversare “Noaptea Muzeelor” #20, pentru a descoperi frumusețea palatului care găzduiește Primăria Capitalei, dar și pentru a afla povești despre orașul trecut și prezent. Vizitatorii vor putea admira o selecție restrânsă de lucrări semnate de artistul Salvador Dali, în cadrul microexpoziției “Universul lui Salvador Dali”, vor fi purtați în lumea sportului prin intermediul expoziției dedicate unuia dintre cei mai titrați sportivi ai lumii, Ivan Patzaichin, vor putea viziona filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului București, vor lua parte la activități interactive și se vor putea bucura de ritmurile muzicii autentice interpretate de artista Corina Sîrghi și trupa sa.

Ca un preambul al deschiderii publice a Muzeului Ivan Patzaichin, programată pentru 24 mai 2024, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Nod Makerspace și ARCUB va prezenta, în premieră, la sediul Primăriei Capitalei, instalația de artă contemporană “Patrimoniul lui Ivan Patzaichin”, macheta muzeului și filmul documentar despre proiectul participativ Dâmbovița Delivery al cărui rezultat a constat în realizarea unei sculpturi dedicate marelui sportiv.

Proiecția de Filme istorice, prezentată de Muzeul Municipiului București, include un număr de 4 filme digitalizate în cadrul proiectului Cinema Museion – Istoria orașului în imagini de arhivă ce vor aduce în prim plan un plus de informații legate de istoria și arhitectura orașului București.

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma într-o scenă în aer liber, în interiorul căreia vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade emoționante sau medalioane folclorice, melodii ce ilustrează diversitatea culturală națională, într-un concert veritabil susţinut de Corina Sîrghi alături de Toma Dimitriu (pian), Cristian Soleanu (saxofon) și Alex Mike (contrabas).

În plus, vizitatorii sunt invitați să își imagineze, în scris sau prin desene, dorințe şi visuri despre Bucureştiul prezent şi viitor în instalaţia participativă “Bucureşti ACUM!”, prezentă, de asemenea, în curtea interioară a sediului Primăriei.

Info acces:

  • Program de vizitare: sâmbătă 18 mai / 18:00 – 24:00.
  • Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10 – 15 persoane, pe intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate.

Program “Primăria Deschisă” la “Noaptea Muzeelor” 2024:

18 MAI 2024 – Primăriei Municipiului București (Bdul. Regina Elisabeta nr. 47) 18:00 – 00:00 | Ultima intrare: ora 23:45

#EXPOZIȚII:

  • Instalația de artă contemporană “Patrimoniul lui Ivan Patzaichin” redă în imagini procesul de creare a muzeului Ivan Patzaichin, care urmează să fie inaugurat pe 24 mai 2024, precum și mărturii ale modului în care bine-cunoscutul canoist a influențat definitiv sportul și Delta Dunării. Vor fi prezentate, în premieră, macheta Muzeului din satul Mila 23, dar și un film documentar care redă proiectul participativ desfășurat în cadrul evenimentului Dâmbovița Delivery, unde rezultatul a constat în realizarea unei sculpturi dedicate marelui sportiv.
  • Microexpoziția “Universul lui Salvador Dali” reunește o selecție restrânsă de lucrări semnate de artistul Salvador Dali, expuse, de asemenea, în cadrul expoziției-eveniment “Universul lui Salvador Dali” deschisă la ARCUB – Hanul Gabroveni până pe 1 septembrie 2024.
  • ÎntreVecini, ONG care promovează proiecte de dezvoltare comunitară sustenabilă, îi invită pe bucureșteni la activități interactive unde copiii au ocazia să își deseneze vecinul preferat, iar adulții pot mapa nevoile pe care le au de la comunitățile și cartierele lor. Participanții vor avea la dispoziție o hartă a Bucureștiului unde pot indica persoanele, resursele și locurile din oraș importante pentru comunitățile din care fac parte și vor afla mai multe despre ideile și resursele comunităților ÎntreVecini din București.

 » Citește continuarea pe pagina autorului