LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

ARCUB Jazz Live 2024 debutează cu evenimentul Joy of Life, susținut de Petrică Andrei, Ionuț Baranga și Vlad Popescu

Share
arcub-jazz-live-2024-debuteaza-cu-evenimentul-joy-of-life,-sustinut-de-petrica-andrei,-ionut-baranga-si-vlad-popescu

Pe 28 februarie, ora 19.00, artiștii Petrică Andrei (pian), Ionuț Baranga (contrabas) și Vlad Popescu (baterie) deschid seria de concerte live la ARCUB cu sonoritățile muzicale Joy of Life, un omagiu adus “bucuriei de a trăi”, dar și universalității jazzului. Prezentat de-a lungul timpului pe importante scene jazz din Capitală și din țară, proiectul Joy of Life este o demonstrație de virtuozitate a celor trei apreciați artiști, o îmbinare a ritmurilor jazzului liric marcate de improvizații îndrăznețe ce vor crea o conexiune autentică cu publicul.

Inițiată în 2014, stagiunea concertelor de jazz de la ARCUB a adus publicului de profil cele mai noi experimente din zona jazzului, artiști consacrați și nume noi de pe scena autohtonă și europeană. Început ca o completare a Bucharest Jazz Festival și continuat pe parcursul anilor sub forma stagiunilor jazz JAZZAJ, Artist in Residence, programul și-a propus să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazzul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

În 2024, ARCUB Jazz Live continuă programul dedicat promovării jazzului contemporan cu un line-up ce include artiști de excepție din peisajul jazzistic autohton și promite o experiență muzicală unică atât pentru publicul de gen, cât și pentru cei care descoperă acum una dintre cele mai versatile forme de expresie muzicală – jazzul.

Prețuri bilete concert Joy of Life

Biletele pentru concert au fost puse în vânzare, la prețul de 50 lei, și pot fi achiziționate online, precum și la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Componența Joy of Life

Petrică Andrei (pian) este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, secția Compoziție Jazz și Muzică Ușoară. A debutat la 18 ani în formula trio, alături de basistul Cătălin Rotaru și bateristul Dan Teodorescu, la Sibiu Jazz Festival, în 1993, unde a obținut primul premiu. În luna noiembrie a aceluiași an a câștigat Premiul al III-lea la Concursul pentru pianiști de jazz de la Vilnius, Lituania. În 1998 a fost finalist al uneia dintre cele mai dificile competiții pianistice europene din domeniul jazzului: concursul “Martial Solal” de la Paris. În anul 2000, în cadrul ansamblului Junior Cromatic Big Band, dirijat de Marin Petrache Pechea, a luat parte la un turneu în Elveția și a apărut – inclusiv cu trioul propriu, pe lângă prezența în amintitul big band – la Expoziția Mondială de la Hanovra, recitalurile sale fiind preluate și difuzate de televiziunile germane ZDF și N3.

Cunoscut pentru improvizații și lirismul interpretărilor sale, Petrică Andrei a lansat trei albume personale și a susținut concerte pe scene autohtone, precum și peste hotare, la Viena, Hanovra, Berlin, Lisabona, Barcelona, Bruxelles, Paris.

Originar din Iași, Ionuț Baranga (contrabas) și-a început cariera în urmă cu peste 30 de ani. A construit de-a lungul timpului o carieră laborioasă, marcată de reprezentații pe importante scene europene. Cu abordări stilistice variate, de la muzica clasică la jazz, Ionuț Baranga s-a afirmat ca muzician de calibru, fapt demonstrat de prezența sa în ansambluri muzicale renumite, precum Filarmonica Flandrei, sau colaborările sale cu Opera și Orchestra Națională ale Belgiei.

Experiența interpretativă a bateristului Vlad Popescu s-a conturat încă din 1992, când a început colaborarea cu Big Band Radio România, neîntreruptă până în anul 2011. În 1996 a devenit percuționist secund al Filarmonicii “George Enescu”. Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist și percuționist au avut loc, în 1997, în Italia, Spania și Germania. A evoluat în toate edițiile de până acum (2000-2005) ale Festivalului Internațional de Jazz de la București,

 » Citește continuarea pe pagina autorului