LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Platforma Twitter este dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor muzicale

Share
platforma-twitter-este-data-in-judecata-pentru-incalcarea-drepturilor-de-autor-muzicale

Potrivit Variety, plângerea a fost depusă în numele a 17 editori de muzică și susține că Twitter își alimentează afacerea cu numeroase încălcări ale drepturi de autor din compozițiile muzicale, lucru care dăunează artiștilor. De asemenea, Asociația a mai declarat că Twitter nu a asigurat cu bună știință licențe pentru utilizarea muzicii pe platformă.

“Conduita ilegală a [platformei] Twitter a cauzat și continuă să cauzeze daune substanțiale și ireparabile editorilor, compozitorilor și întregului ecosistem muzical. Comportamentul ilegal îmbogățește Twitter pe cheltuiala editorilor și a compozitorilor, și în detrimentul compozițiilor muzicale protejate prin drepturi de autor. Twitter a respins cererile de a obține licențe sau alte acorduri necesare pentru ca compozițiile muzicale să fie utilizate în mod legal pe platforma sa”, este o parte din plângerea depusă.

Twitter s-a mai confruntat cu astfel de situații și în trecut. De exemplu, în luna ianuarie a acestui an, Dr. Dre a reușit să o oprească pe politiciana Marjorie Taylor Greene să-i folosească muzica în orice context care are legătură cu cariera ei politică. Aceasta a folosit piesa “Still Dre” drept coloană sonoră pentru un videoclip promoțional.

În mai 2023, platforma a facilitat, în esență, pirateria de filme, după ce o nouă funcție a permis utilizatorilor să încar

 » Citește continuarea pe pagina autorului