LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Cillian Murphy îl interpretează pe “părintele bombei atomice” în “Oppenheimer” – FOTO

Share
cillian-murphy-il-interpreteaza-pe-“parintele-bombei-atomice”-in-“oppenheimer”-–-foto

Christopher Nolan a început să filmeze drama “Oppenheimer”. Pelicula va ajunge în cinematografele din întreaga lume în vara lui 2023, și se va concentra pe J. Robert Oppenheimer, unul dintre “părinții bombei atomice” și liderul Proiectului Manhattan. Cillian Murphy, actorul care a mai colaborat cu Nolan pentru seria Batman, dar și pentru “Inception” și “Dunkirk”, va intra în pielea lui Oppenheimer.

Murphy le-a povestit celor de la The Guardian că a ales să se concentreze pe omul care a fost Oppenheimer, mai mult decât fizicianul și directorul laboratorului Los Alamos, unde s-au desfășurat cercetări pentru dezvoltarea bombei atomice.

“Sunt interesat de om și de ceea ce [inventarea bombei atomice] îi face individului. Mecanismele acesteia nu este chiar pentru mine – nu am capacitatea intelectuală de a le înțelege, dar aceste personaje contradictorii sunt fascinante. Și Tommy Shelby este o contradicție completă. Oamenii se identifică cu asta, pentru că toți expunem aceste idei contradictorii care coexistă în capul nostru”.

Filmul “Oppenheimer” se bazează pe cartea câștigătoare a premiului Pulitzer în 2005 – “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” de Kai Bird și Martin J. Sherwin. Pelicula va fi distribuită de Universal Pictures, care a câștigat un “război” de licitații pentru acest proiect.

În ceea ce privește distribuția, aceasta înglobează nume de top de la Hollywood. Alături de Cillian Murphy va fi Emily Blunt în rolul lui Katherine “Kitty” Oppenheimer, Matt Damon ca generalul Leslie Groves Jr. – directorul Proiectului Manhattan și Robert Downey Jr. ca Lewis Strauss, un fondator al Comisiei pentru Energie Atomică din SUA.

Florence Pugh o interpretează pe Jean Tatlock (medic psihiatru), Benny Safdie îl va juca pe fizicianul teoretician Edward Teller, Michael Angarano îl interpretează pe Robert Serber și Josh Hartnett pe savantul american Ernest Lawrence. Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, Matthew Mod

 » Citește continuarea pe pagina autorului