LOADING

Type to search

RCAST.NET
Stars

Lady Gaga vorbeşte deschis despre rasism şi privilegiul albilor

Share

Lady Gaga se alătură protestatarilor și a hotărât să amâne celebrarea lansării noului ei album, „Chromatica.”

„Oricât de mult mi-aș dori să ascultăm Chromatica împreună ca un grup global de bunătate, bunătatea noastră trebuie direcționată către lume în ziua de azi. Voi amâna sesiunea noastră de ascultare și vă încurajez să profitați de acest timp pentru a vă înregistra la vot și a vă face vocea auzită.”

Gaga a scris cele de mai sus pe 29 mai și de atunci și până acum nu a mai vorbit nimic în social media. În prezent, și-a găsit cuvintele pentru a vorbi deschis despre rasism și privilegiul albilor.

„Am foarte multe lucruri de spus pe acest subiect, dar primul lucru pe care vreau să-l spun este că-mi este frică să spun orice care ar putea duce la furie, deși fix asta este emoția justificată de acum. Nu vreau să contribui la și mai multe violențe, vreau să contribui la soluții.

Sunt revoltată de moartea lui George Floyd, la fel cum am fost de morțile prea multor vieți de culoare, de-a lungul sutelor de ani, care au fost luate de lângă noi în această țară, ca rezultat al rasismului sistemic și sistemului corupt care-l susține. Vocile comunităților de culoare au fost reduse la tăcere mult timp, iar acea tăcere s-a dovedit a fi mortală în repetate rânduri.

Și indiferent ce fac pentru a protesta, ei încă sunt întâmpinați cu lipsă de compasiune de către liderii care ar fi trebuit să-i protejeze. În fiecare zi, oamenii din America sunt rasiști.

Acum este un moment critic pentru comunitatea de culoare și are nevoie să fie susținută și de celelalte comunități, pentru a putea opri acest rău intrinsec, cu voința Domnului sau oricărui creator în care credeți sau nu.”

Gaga a vorbit și despre Trump și cum el a încurajat rasismul în State. „El deține cel mai puternic birou din lume și tot ceea ce poate oferi este ignoranță, în timp ce viețile de culoare continuă să fie luate. Știam că este un prost și un rasist încă de când a devenit președinte. El oferă energie și putere unui sistem care deja are rădăcinile bine prinse în rasism și în activitatea rasistă și cu toții putem vedea ce se întâmplă.”

Artista își recunoaște și privilegiul de a fi albă: „TREBUIE să ne arătăm iubirea față de comunitatea de culoare. Ca albă, femeie privilegiată, iau un jurământ de a mă ține de această promisiune. Comunitatea noastră privilegiată nu a făcut îndeajuns de multe pentru a lupta împotriva rasismului și de a fi alături de acei oameni care sunt uciși din cauza acestuia.

Asta nu este dreptate. Vorbim despre o tragedie epică care ne definește țara și a definit-o de mult timp încoace. Sunt tristă. Sunt nervoasă. Mă voi folosi de cuvintele pe care le găsesc pentru a încerca să comunic ceea ce trebuie să se schimbe într-un mod eficient și non-violent.”

un site de muzica