LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Relaxări după 1 iunie: se pot ţine spectacole în aer liber, dar cu număr limitat de persoane

Share

Președintele Klaus Iohannis a anunț o nouă serie de măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie. Una dintre ele, care ne preocupă în mod particular, are legătură și cu spectacolele – fie ele de teatru, de film sau de muzică – care implică un număr mare de persoane.

Astfel, Președintele României a declarat că de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori, dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic. 

Ce arată aceste relaxări pentru viitorul festivalurilor de muzică

Asta ne poate face o imagine de ansamblu pentru viitoarele spectacole, de orice natură, care urmează să aibă loc în perioada următoare. 

Dacă această regulă poate să readucă la normal felul în care teatrele, de exemplu, își pot desfășura activitatea, în cazul festivalurilor de muzică noua reglementare nu garantează că acestea pot avea loc vara asta, mai ales prin prisma numărului limitat de persoane care pot participa, dar și pentru că există în continuare reguli, cum ar fi distanțarea socială, care trebuie respectate.

Alte masuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie, potrivit declarațiilor lui Klaus Iohannis:

  • Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.
  • Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.
  • De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.
  • Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară.

UN SITE DE MUZICA