LOADING

Type to search

RCAST.NET
Stars

Ștefan Bănică Senior, omagiat la 25 de ani de la moartea sa. „M-a influențat în alegerea profesiei”

Share

Miercuri, 27 mai, se împlinesc 25 de ani de la dispariția marelui artist Ștefan Bănică. Un actor și cântăreț cu o charismă unică, care a trecut proba timpului și, chiar dacă de 25 de ani nu mai este printre noi, publicul nu l-a uitat.
La 25 de ani de la plecarea sa, Ștefan  Bănică va pătrunde în casele oamenilor încă o dată printr-o emisiune-omagiu concepută și realizată de fiul său, Ștefan Bănică jr, la TVR în 1995, emisiune dedicată tatălui său la doar o lună de la plecarea sa.

Emisiunea se numea „ De-a râsu, plânsu ”. Acest medalion Ștefan Bănică – „ De-a râsu, plânsu ” – va fi difuzat la TVR 2 pe 27 mai, ora 17:35, într-o ediție specială a emisiunii „Primăvara amintirilor”.

„Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influențat în alegerea profesiei. Apoi am învățat și am „furat”, așa cum se spune în meseria noastră, tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață. Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, după ce a plecat dintre noi, generațiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalți să se bucure încă o dată văzându-l și ascultându-l”, declară Ștefan Bănică jr.

LIBERTATEA