LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

S-a decis! Intenţia de a interzice manelele la Timişoara reprezintă discriminare

Share

Gata! E oficial! Să interzici manelele e discriminare. CNCD (Consiliul Național de Combaterea Discriminării) a decis că intenția de a interzice manelele la Timișoara reprezintă discriminare. Astfel că Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a primit avertisment contravențional.

Anul trecut, primarul Robu a dispus interzicerea interpretării şi difuzării manelelor şi folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara, precum şi practica anunţării de dedicaţii, iar acest lucru a încins spiritele și internetul.  

E cunoscut faptul că Nicolae Robu are alte preferințe muzicale, care nu se prea împacă cu maneaua, dimpotrivă: 

Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi.

Așadar, difuzarea și interpretarea de manelele pe domeniul public nu mai pot fi interzise în mod specific. Fie se interzic toate manifestările muzicale, de orice gen, fie niciuna.   

UN SITE DE MUZICA