Momentan, CNA nu poate controla YouTube. Proiectul a fost retras şi urmează să fie reanalizat

Proiectul urmează să fie reanalizat

Proiectul de modificarea a Legii Audiovizualului „urmează să fie reanalizat”, se arată în același comunicat.

Motivul retragerii proiectului are la bază faptul că nu a parcurs procedurile de avizare la nivel guvernamental și nu a fost supus dezbaterii în Guvern.

Ministerul Culturii anunță că legea va fi modificată și după consultări cu presa.

Reamintim că modificarea legii audiovizualului conferea putere CNA-ului și pe YouTube, acolo unde astfel de platforme de streaming video, pentru a funcționa, ar fi avut nevoie de autorizare de funcționare. Tot forul ar fi avut puterea de a bloca sau elimina clipuri.

Care erau argumentele pentru care CNA putea controla YouTube

Autoritățile au dat ca argumente pentru această schimbare faptul că noile tipuri de conținut care au apărut au determinat apariția unor noi actori în piața acestor servicii video, prin urmare ar fi nevoie de un cadru legal de funcționare, un cadru juridic care să fie actualizat.

Totodată se voia atingerea unui echilbru între accesul la serviciile de conținut online, protecția consumatorilor și competitivitate. 

YouTube-ul se poate schimba total

Propunerea ar putea duce la nemulțumiri din partea mai multor jucători importanți de pe YouTube-ul românesc. Această platformă a jucat mereu rolul unui mediu liber de orice restricții pentru ca oricine să-și realizeze conținutul pe care îl considera potrivit. Iar unii dintre ei ajung să câștige sume mari de pe bani cu ajutorul acestei platforme, inclusiv muzicienii, printre alții.

Pentru moment nu au apărut reacții vehemente în mediul online, însă dacă această schimbare de funcționare va avea loc putem să ne trezim că unele clipuri la care ne uitam nu vor mai exista pe YouTube, iar felul în care o să consumăm video-urile acestei platforme se va schimba radical.

UN SITE DE MUZICA