LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Eurovision 2020 va fi înlocuit cu show-ul „Europe Shine a Light“

Share

Organizatorul Eurovision 2020, European Broadcasting Union, a venit cu o alternativă pentru competiția muzicală, anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Concursul din acest an va fi înlocuit de o emisiune de televiziune alternativă ce îşi propune să unească Europa pe fondul pandemiei de coronavirus.

În urma deciziei luate de Televiziunea Română, Roxen va reprezenta România în continuare la ediția Eurovision 2021, însă cu o altă piesă.

“Europe Shine a Light” va avea misiunea să unească Europa în vreme de pandemie și se va difuza pe 16 mai, la data planificată iniţial pentru marea finală Eurovision și nu va avea public.

„Încurajăm toate posturile care trebuiau să participe la Concursul Eurovision de anul acesta şi membrii EBU din alte ţări să transmită acest spectacol în spiritul unităţii şi al comuniunii“, a transmis Jon Ola Sand, directorul competiţiei muzicale.  

Organizatorii au subliniat că acest program alternativ ar trebui să prezinte de asemenea în detaliu criza generată de coronavirus.  

Cei 41 de interpreţi – 40 din Europa şi unul din Australia – care trebuiau să urce pe scena din oraşul port olandez, ar urma să cânte un hit anterior de la Eurovision în cadrul emisiunii alternative de televiziune, fiecare în propria ţară. De asemenea, va fi prezentat un fragment din contribuţia iniţială la competiţie.  

Potrivit EBU, emisiunea TV va fi găzduită de cei trei prezentatori olandezi care ar fi condus şi show-ul live: Edsilia Rombley, Chantal Janzen şi Jan Smit FOTO eurovision.tv.

UN SITE DE MUZICA