LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți Stars

AUDIO: Smiley și Cabron întreabă: “Cine-i salvează pe eroi?”

Share

În plină pandemie, Smiley și Cabron lansează “Cine-i salvează pe eroi?”, o melodie despre persoanele curajoase de azi, condamnate să fie muritorii de mâine. Compusă în urmă cu câteva luni, piesa prezintă imagini grăitoare ale experiențelor pe care le trăim în prezent.

Cu un artwork semnat de Alexandru Lupaș și Dragoș Dinca, “Cine-i salvează pe eroi?” are muzica semnată de Lucian Nagy, Smiley, Șerban Cazan și Roland Kiss și versuri scrise de Smiley și Cabron. Lansată acum, însă compusă în urmă cu câteva luni, piesa este un îndemn din partea lui Smiley la respect și dragoste necondiționată.

Smiley: “Oamenii trebuie să respecte, să iubească, să dăruiască, să ajute fără a aștepta ceva în schimb”

“Este cel mai bun moment ca oamenii să devină conștienți că sunt interconectați, că acțiunea fiecăruia contează și determină binele sau răul celorlalți. Oamenii trebuie să respecte, să iubească, să dăruiască, să ajute fără a aștepta ceva în schimb, pentru că fiecare în viața lui, în diverse etape, este, pe rând, muritor și erou pentru cei din jur”, consideră Smiley.

Prin intermediul acestei melodii, Smiley își dorește să ne facă să reflectăm și să conștientizăm cine sunt eroii din viața noastră.

Îmi doresc ca fiecare om care ascultă această piesă să fie atent la versuri și să-și creeze propria imagine, colorată sau gri, despre eroii din viața lui sau despre eroul care este el în viețile celor din jur. Este un exercițiu foarte bun de sinceritate, de conștiință, de realitate, de respect”, adaugă Smiley.

Cabron: “Piesa nu este doar un omagiu adus oamenilor care mișcă pentru noi în momentele astea în care majoritatea stă în case, este pentru toți oamenii care au făcut ceva important pentru cineva”

Cabron ne amintește cât de importante sunt gesturile mici, care aduc schimbări în bine în viețile celor din jur, încurajându-ne să fim Eroi pentru familie și prieteni.

“Piesa nu este doar un omagiu adus oamenilor care mișcă pentru noi în momentele astea în care majoritatea stă în case, este pentru toți oamenii care au făcut ceva important pentru cineva în locul potrivit, la momentul potrivit. Că ai salvat o viață, că ai salvat chiria pe o lună a unui prieten, că ai făcut un cântec sau un vers care a mișcat oameni atunci când aveau nevoie, că ai apărut cu o glumă bună atunci când omul de lângă tine era “la pământ” sau că ai grijă de familia ta indiferent de vremuri, ei bine, Eroule, piesa asta este pentru tine! Poate nu toată lumea îți mulțumește, dar oamenii da”, adaugă Cabron.

Smiley: “Eroii rămân eroi indiferent de vremuri și trebuie aplaudați când sunt sus, dar și când sunt obosiți”

Inspirat de condiția efemeră a eroului, Smiley cântă despre neputința și singurătatea acestuia atunci când el redevine om și își arată slăbiciunile și vulnerabilitatea:

“Eroii rămân eroi indiferent de vremuri și trebuie aplaudați când sunt sus, dar și când sunt obosiți, copleșiți de neputință sau nu mai pot dărui ceea ce puteau ieri”, spune Smiley, care consideră că singurul antidot pentru teama în care trăiesc oamenii acum este dragostea de viață și de cei din jur.

INFO MUSIC