LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

EUROVISION 2020 a fost anulat din cauza coronavirus

Share

Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui anunț recent al organizatorilor. Concursul muzical urma să aibă loc în luna mai, la Rotterdam. 

După ce majoritatea țărilor au decis interzicerea adunărilor publice mai mari de 100 de persoane din cauza pandemiei de coronavirus, acest lucru a început să afecteze rând pe rând marile evenimente, festivaluri sau concerte planificate în perioada următoare.

Organizatorii festivalului Eurovision au anunțat anularea concursului din cauza pandemiei coronavirusului:

„Cu un regret profund trebuie să anunțăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să meargă înainte.

Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea COVID-19 în întreaga Europă și restricțiile instituite de guvernele radiodifuzorilor participanți și de autoritățile olandeze au făcut ca Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) să ia decizia dificilă că este imposibil să continue organizarea evenimentului live conform planificării.

Suntem foarte mândri că Eurovision Song Contest a unit audiențe în fiecare an, fără întrerupere, în ultimii 64 de ani și noi, ca și milioanele de fani din întreaga lume, suntem extrem de întristați că nu poate avea loc evenimentul în luna mai”, au transmis organizatorii.

În postare se menționează că echipa Eurovisionului a examinat diverse variante de organizare a concursului, însă a ajuns la concluzia că desfășurarea acestuia este imposibilă în condițiile actuale.

Concursul muzical urma să aibă loc pe 12-16 mai la Rotterdam. Olanda a devenit gazda evenimentului după victoria lui Duncan Laurence la ediția de anul trecut.

sursa UN SITE DE MUZICA