LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Altfel de biserică! Treci pragul și rămâi înmărmurit!

Share

O clădire întunecată, înconjurată de cimitir, podea care scârțâie și foarte frig. Ușa se deschide și toți rămân înmărmuriți. 

Interiorul bisericii St George din micul orășel Lukova, situat la aproximativ 200 de kilometri est de Praga, capitala Cehiei, este ”populat” de fantome. Figurile albe, al căror contur abia se întrezărește în lumina difuză, se află peste tot, de la intrare până la altar.

Sunt așezate în bănci, străjuiesc pereții și intrarea. Nu, nu au chip, doar niște găuri negre. În biserică este o liniște cumplită, care pare mai răsunătoare decât cea mai puternică explozie.

Construită în 1352, biserica se află într-o fază avansată de decădere. Secolele care au trecut peste ea și-au spus cuvântul: tavanul s-a prăbușit prin anii 1960, chiar în timpul unei slujbe de înmormântare. Iar bani suficienți pentru reparații nu s-au găsit aproape niciodată. În plus, localnicii cred că locul sfânt este blestemat.

În încercarea de a atrage atenția autorităților pentru această clădire istorică, un artist local, Jakub Hadrava, a transformat ruinele într-un obiect de artă.

Inițiativa s-a dovedit binevenită, pentru că biserica a început să atragă tot mai mulți vizitatori, fiind inclusă chiar pe unele circuite turistice. Din încasările realizate, lăcașul va fi reconstruit. Deocamdată nimeni nu știe dacă, după reparații, vor fi păstrate și fantomele.

Sursa: dcbusiness.ro