LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Sorin Zlat Trio aduce o nouă perspectivă asupra muzicii jazz cu recitalul “Changing Times”

Share
sorin-zlat-trio-aduce-o-noua-perspectiva-asupra-muzicii-jazz-cu-recitalul-“changing-times”

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, “Changing Times”, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă. Evenimentul are loc pe 24 aprilie și se desfășoară în cadrul stagiunii ARCUB Jazz Live, organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, o platformă dedicată ce aduce laolaltă artiști consacrați și fanii genului și pune în prim-planul scenei muzicale bucureștene cele mai noi propuneri și colaborări jazzistice.

Sorin Zlat (pian), Adrian Flautistu (contrabas) și Iulian Nicolau (tobe) aduc o nouă perspectivă asupra muzicii jazz, conectând tradiția jazzului cu influențe moderne și contemporane. Cu un repertoriu variat, ce include de la standarde de jazz la compoziții și orchestrații originale ce traversează granițele dintre cool jazz, post-bop, latin, avant-garde, funk și neo-soul, concertul “Changing Times” aduce în atenția publicului cel mai recent album semnat de Sorin Zlat, intitulat “The Land of Dreams”.

Prezentat pe scene jazz din întreaga lume – Europa, Statele Unite ale Americii, Asia, inclusiv în cadrul Bucharest Jazz Festival 2022 și stagiunea de jazz de la ARCUB, Artist in Residence, “The Land of Dreams” este o fuziune de stiluri, un tărâm unde toți muzicienii pot comunica prin prisma muzicii.

Înființat în 2008, Sorin Zlat Trio a câștigat recunoașterea publicului de jazz din România și din străinătate și a susținut numeroase concerte pe scenele unor festivaluri celebre, precum: Montreux Jazz Festival, İzmir European Jazz Festival, Brussels Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival (SUA), Monte-Carlo Jazz Festival, Getxo International Jazz Festival (Spania).

“Jazzul este o muzică spontană, de improvizație. Într-o lume în care totul se schimbă foarte repede, muzicienii de jazz caută mereu noi provocări. este un proiect muzical ce exprimă diversitatea și evoluția lumii în care trăim prin intermediul diverselor stiluri de jazz. Invit publicul la concertul Changing Times de la ARCUB să ne bucurăm împreună de ritmurile ce definesc schimbările din jurul nostru, de sunete mereu noi și surprinzătoare, cu fiecare interpretare, de un limbaj ce sparge granițele comunicării și ale timpului, jazzul”, a transmis Sorin Zlat.

Despre Sorin Zlat Trio:

Pianistul, clarinetistul și compozitorul Sorin Zlat are un bogat palmares național și internațional. A absolvit Conservatorul la Universitatea Națională “George Enescu” din Iași, secția Clarinet clasic, și un master în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București, secția Jazz – pian. În prezent, studiază compoziție de muzică de film la prestigiosul conservator Royal College Of Music din Londra, unde a obținut bursa integrală pentru programul “Artist Diploma”.

Unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, a primit numeroase distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville (Florida, 2015), Marele Premiu la Competiția de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz Europafest (2012), Premiul pentru Cel mai bun muzician de Jazz, titlul Yamaha Jazz Artist (2020). Invitat la numeroase festivaluri, Sorin Zlat a concertat alături de Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsallis, Brandford Marsallis, Lee Ritenour, Gregory Porter, Howard Levy & The Fleckstones, Kamasy Washington și mulți alții. În anul 2019, Sorin Zlat a fost distins cu titlul de Cetățean de onoare al orașului său natal, Bacău. În prezent, artistul desfășoară o bogată activitate concertistică în Europa, SUA și Asia, cu apariții ce includ prestații în cluburi celebre precum Birdland și Smalls (New York), Music Village și Jazz Station (Bruxelles), Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club (Londra), Kings Place, Clubul Nardis (Istanbul), Jazz Cafe (Montreux), B-flat (Berlin).

A participat la festivaluri internaționale și naționale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului