LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

ARTmania Festival aduce cultura și cinematografia norvegiană la Sibiu

Share
artmania-festival-aduce-cultura-si-cinematografia-norvegiana-la-sibiu

ARTmania Festival revine anul acesta cu o nouă ediție, programată pentru perioada 28-30 iulie. Pe lângă muzica de calitate, una dintre atracțiile principale ale festivalului va fi zona de proiecție de film amenajată în pitoreasca Piață Huet. Acest loc emblematic va fi transformat într-un cinematograf în aer liber, unde spectatorii vor putea savura trei filme remarcabile oferite de Ambasada Regală a Norvegiei în România, prin Institutul de Film Norvegian.

Cele trei filme alese pentru proiecție:

1. “Los Bando” – Un film plin de aventură și muzică, “Los Bando” spune povestea unei trupe de muzică adolescenți norvegieni care pornește într-o călătorie neașteptată. În timp ce călătoresc prin țară într-un autobuz vechi, tinerii descoperă prietenia, pasiunea pentru muzică și puterea de a depăși obstacolele.

2. “Tongue Cutters” – Un documentar captivant care explorează tradiția vechilor meserii dintr-un mic sat norvegian. Filmul urmărește o comunitate de tăietori de limbă de pește, o meserie rar întâlnită în zilele noastre. Cu imagini impresionante și povești emoționante, acest film oferă o perspectivă unică asupra unei tradiții transmise din generație în generație.

3. “Beware of the Children” – Un thriller palpitant care dezvăluie lupta unei familii norvegiene în fața unui sistem de protecție prea puțin functional.

Aceste trei filme vor aduce publicului din Sibiu o fereastră către cultura și cinematografia norvegiană contemporană. Cu teme variate și perspective captivante, fiecare film aduce o contribuție unică și oferă o experiență cinematică memorabilă.

Zona de proiecție de film din Piața Huet va oferi spectatorilor o atmosferă unică, combinând frumusețea istorică a locației cu magia cinematografiei. Această experiență cinematografică în aer liber este o oportunitate de a aduce oamenii împreună, de a le oferi momente de divertisment și de a promova arta și cultura într-un mod accesibil și captivant.

Încă de la început, ARTmania a fost gândit ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film. Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu

 » Citește continuarea pe pagina autorului