LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Tot ce trebuie să ştii despre SAGA Festival 2023

Share
tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-saga-festival-2023

Loreen reprezintă din nou Suedia la cea de-a 67-a ediție Eurovision. Artista va interpreta piesa “Tattoo” și promite un moment de neuitat la Liverpool. Fanii o pot vedea în prima-semifinală a concursului, programată pe 9 mai, marea finală având loc pentru 13 mai.

Loreen a devenit cunoscută publicului suedez după ce a participat la ediția din 2004 a concursului Idol. În 2005, a lansat un single, “The Snake”, împreună cu formația Rob’n’Raz. Tot în 2005, a devenit prezentatoare TV la postul suedez TV400, după care a lucrat ca producător și regizor pentru diferite reality show-uri.

În 2011, artista a revenit în atenția publicului când a participat la Selecția Națională a Suediei pentru Eurovision cu piesa “My Heart Is Refusing Me”. Cântecul nu s-a calificat în marea finală, dar a fost lansat ca single și a devenit hit, obținând locul 9 în clasamentul național suedez.

În 2012, Loreen a fost aleasă să reprezinte Suedia cu piesa “Euphoria”. Nu doar că a câștigat competiția, dar melodia s-a clasat în topurile muzicale și a rămas pe locuri fruntașe mai multe săptămâni la rând, o situație rar întâlnită pentru o melodie câștigătoare a concursului Eurovision. În același an, Loreen a lansat albumul de debut intitulat “Heal”. Cinci ani mai târziu, artista a prezentat publicului cel de-al doilea material discografic – “Ride”. De-a lungul anilor, cântăreața a continuat să se dezvolte artistic, explorând noi modalități de a-și exprima creativitatea. Loreen a fermecat publicul cu vocea ei, cu stilul unic și versurile captivante.

InfoMusic: Ce anume te-a făcut să revii pe scena Eurovision?

Loreen: Voi. Aș spune că cea mai mare inspirație a mea sunt oamenii. Pentru că am simțit că oamenii au devenit atât de fericiți în jurul meu când am spus că aș putea face asta din nou. Și tocmai acel răspuns a devenit scopul meu. Am fost: “bine, așa o să fac” și se simte incredibil de bine.

InfoMusic: Simți că oamenii au așteptări mai mari de la tine având în vedere faptul că ai câștigat concursul Eurovision în 2012 și dacă da, cum reușești să păstrezi o atitudine degajată?

Loreen: Motivul pentru care fac asta din nou este pentru că cred cu adevărat că am ceva de oferit. Deci, pentru mine nu este vorba despre succes, ci despre comunicare. Cu toții suntem creatori și avem un scop. Cu toții avem creativitate în noi și ar trebui să o împărtășim. Aș spune că ideea de competiție este ca o piesă de teatru. Este o piesă frumoasă pentru că include oameni, așa că nu aș vrea să scot asta din ecuație, să fiu sinceră. Este o parte importantă pentru că îi sprijinim pe cei pe care îi iubim. Presiunea mea, sau cum o numesc eu, disciplina mea este să fiu un slujitor al creativității și să creez ceva care sper să fie autentic pentru voi. Și îmi place asta.

InfoMusic: Ce ai învățat din participarea anterioară de la Eurovision?

Loreen: Cred că Loreen din 2012 ar veni la Loreen din 2023 și ar spune “știi ce, am câteva lucruri de spus”. Și Loreen din 2023 ar răspunde “Am și eu câteva lucruri să-ți spun. Ar fi trebuit să te bucuri mult mai mult”. Glumesc, dar vreau să spun că acum sunt mult mai înțeleaptă decât înainte, așa că eu ar trebui să-mi spun mie că “acesta nu este sfârșitul lumii. Acum va fi o călătorie din care vei învăța lucruri. Și vor fi suișuri și coborâșuri, dar ești pe drumul cel bun. Nu-ți face griji, e în regulă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului