LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Teodora Brody Enache susține un concert alături de interpretul de oud Elias Nardi și saxofonistul Max Pizio

Share
teodora-brody-enache-sustine-un-concert-alaturi-de-interpretul-de-oud-elias-nardi-si-saxofonistul-max-pizio

Teodora Brody Enache încheie seria concertelor Impromptu din acest an cu un spectacol în premieră absolută. Evenimentul va avea loc pe 18 iunie, la ARCUB, iar invitații speciali sunt interpretul de oud Elias Nardi și saxofonistul Max Pizio.

Evenimentul organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București încheie stagiunea 2022-2023 de concerte experimentale Impromptu, un proiect original inițiat de Teodora Brody Enache, în care nu există compoziții, scenarii sau repetiții prealabile, ci muzica se naște pe scenă, sub ochii publicului, inspirată din energia irepetabilă a momentului și din emoția întâlnirii dintre artiști și spectatori. Fiecare concert Impromptu by Teodora Brody Enache este spontan și inedit, o experiență pentru care nu te pregătește nimic din ceea ce știi deja despre muzică, despre călătoriile sufletești în care aceasta te poate poartă, despre viață în general.

În celelalte patru concerte din seria Impromptu by Teodora Brody Enache, desfășurate în stagiunea 2022-2023, solista i-a avut alături pe muzicienii Stanley Jordan (chitară), Marco Mezquida (pian), Martín Meléndez (violoncel), Călin Grigoriu (chitară), Andrei Kivu (violoncel, trompetă, flaut), Andrei Raicu (electronics), Lucian Maxim (percuție) și invitații speciali Ali Asghar Rahimi (tanbour) și actorul Vlad Ivanov (poezie).

Despre Elias Nardi și Max Pizio

Elias Nardi s-a format ca muzician cu studii de contrabas clasic, dar a fost atras de oud (lăuta arabă tradițională) și și-a aprofundat tehnica de interpretare la acest instrument, precum și cunoștințele despre teoria muzicii arabe, sub îndrumarea virtuozului oud palestinian Adel Salameh. Este considerat în prezent ca unul dintre cei mai influenți interpreți la oud din zona etnic/crossover, printre mari muzicieni, precum Anouar Brahem și Dhafer Youssef.

Un adevărat toscan, iubitor de viață, curios explorator al lumilor interioare și exterioare, Elias Nardi a interpretat în nenumărate turnee în Europa, Africa și Orientul Mijlociu, compune și produce muzică pentru teatru și film, are o discografie consistentă și colaborări cu muzicieni din registre și genuri diverse.

“Cred în a fi deschis, prezent în moment, fără teama că poți face ceva greșit, pentru că în improvizație nu există reguli. E de ajuns să-ți asculți sufletul, astfel încât ceea ce îți spune el să devină sunet prin tine”, a declarat Elias Nardi.

Născut într-o familie de muzicieni, Max Pizio și-a rafinat educația muzicală cu clarinet, contrabas, flaut și tobe. Max este nu numai un muzician complex, dar și compozitor, producător și editor, cu diplomă în aranjament orchestral și masterat în saxofon obținute la Berklee School din Boston. Se definește deseori ca un “designer de sunet”, pentru care “muzica este legată pentru totdeauna de bucuria de a împărtăși, de liniștea minții și hrana pentru sufletul care ne menține pe fiecare dintre noi, indiferent dacă ne dăm seama sau nu”. Max Pizio colaborează cu muzicieni din genuri variate de muzică – contemporană, fusion, jazz și etnică – și este fondatorul Centro Studi e Ricerca Musicale (CSRM) din Elveția.

Bilete concert Teodora Brody Enache la ARCUB

Bilete pentru eveniment se găsesc online, la prețuri de 70 și 50 lei. Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.

 » Citește continuarea pe pagina autorului