LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Prodigy vine în România; Îi vedem la Shine Festival 2023

Share
prodigy-vine-in-romania;-ii-vedem-la-shine-festival-2023

Shine Festival 2023 are loc pe 28 iulie la Romexpo şi primele două nume tocmai au fost anunţate: The Prodigy şi Kovacs. Biletele se vor pune în vânzare începând cu data de 8 mai, de la ora 10:00. Shine Festival are şi o ediţie de toamnă în 2023, aceasta desfăşurându-se pe 23 septembrie. Acolo cântă Selah Sue, Hooverphonic şi Naaz. Acel eveniment are loc la Arenele Romane.

The Prodigy a fost în multiple rânduri în România, de la reprezentaţia de la Coke Live pe Lacul Morii la începutul anilor 2000 la concertul înflăcărat din Piaţa Constituţiei în 2011, când se promova LP-ul “Invaders Must Die”. Nu uităm nici concertele din 1995 şi 1997 de la Sala Polivalentă, în care toate frustrările şi angoasele generaţiilor de punkişti, rockeri şi depeşări s-au revărsat într-o mare de picioare dansând drăceşte.

În 2023 îi găsim pe legendarii raveri în formula restrânsă, doar Maxim şi Liam Howlett. Din păcate Keith Flinth nu mai este printre noi, solistul şi imaginea grupului luându-şi viaţa pe 4 martie 2019, la vârsta de 49 de ani. El începuse ca dansator în trupă şi a ajuns vocalist şi definiţia rebeliunii finalului de ani ’90.

Ultimul album de studio Prodigy a fost “No Tourists”, lansat pe 2 noiembrie 2018. În august 2020 Liam Howlett a declarat că Prodigy va continua să existe. A confirmat şi că lucrează la muzică nouă, care va apărea în 2021. Aparent Flint şi Howlett lucraseră deja la piese noi înainte de moartea solistului.

În 2022 formaţia revenea pe scenă pentru a sărbători 25 de ani de la debutul lui “The Fat of the Land”. Pe 28 octombrie 2022 venea şi vestea primelor concerte internaţionale după 4 ani de pauză. Cu puţin noroc auzim şi un album nou în acest an.

Kovacs este de fapt artista olandeză Sharon Kovacs, iar ea a cântat în România ultima dată la Quantic în septembrie 2023. Se trage din scena de open mike din Eindhoven şi abordează genuri ca tango noir, sunând în acelaşi timp ca Amy Winehouse şi Portishead. Pe albumul său nou din 2023, “Child of Sin” apare şi Till Lindemann de la Rammstein.

 » Citește continuarea pe pagina autorului