LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

YES lansează piesa “Cut From the Stars” şi anunţă albumul “Mirror to the Sky”

Share
yes-lanseaza-piesa-“cut-from-the-stars”-si-anunta-albumul-“mirror-to-the-sky”

În acest moment YES activează în formula Steve Howe, Geoff Downes, Jon Davison, Billy Sherwood şi Jay Schellen. Ei vor lansa albumul de studio “Mirror to the Sky” pe 19 mai, prin casa de discuri InsideOut Music, via Sony Music. Primul single este “Cut From the Stars” şi se poate savura mai jos. Iată ce a spus Steve Howe, cel mai longeviv membru al trupei despre noul disc (el este şi chitarist şi producător pentru LP):

Am păstrat continuitatea în abordarea stabilită pe albumul din 2021, “The Quest”, dar nu ne-am repetat. Asta era lucrul principal. Aşa cum YES a făcut din anii ’70, de la un album la altul, noi creştem şi mergem înainte. În ultimii ani am tot avut tentative, dar nu am realizat următorul LP. Acest album e o demonstraţie a creşterii noastre şi a începutului de a construi iar.

“Mirror to the Sky” se va găsi sub formă de bundle 2 LP + 2 CD + Blu-ray artbook cu poster, digipack 2CD, CD jewel case, gatefold 2LP+LP-booklet, dar şi digital. Ediţiile Blu-Ray vor include acustică Dolby Atmos, cu surround 5.1, versuni instrumentale ale pieselor şi mix-uri stereo hi-res. Pe album veţi găsi nu mai puţin de 4 festinuri prog, cu piese de peste 8 minute, inclusiv un track cinematic titular, care are în jur de 14 minute.

Şi acum câteva impresii despre “Cut From the Stars”. E o piesă mai scurtă, de 5 minute şi 26 de secunde, cu un sound foarte funky şi jucăuş, experimental şi amintind de perioada anilor ’70. Are sensibilităţi disco şi funk, glam pe alocuri, dar cheia sa este basul, alături de solo-uri visătoare de chitară, în părţile mai “moi”.

YES a avut o istorie tumultoasă, începută în 1968. Grupul a intrat într-o pauză între anii 1981 şi 1983, apoi între 2004 şi 2008. E activă fără întreruperi din 2008. În 1985 a câştigat un premiu Grammy pentru “Best Rock Instrumental Performance” şi a primit 5 nominalizări Grammy între 1985 şi 1992. A vândut peste 30 de milioane de LP-uri global.

 » Citește continuarea pe pagina autorului