LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență

Share
bruce-willis-a-fost-diagnosticat-cu-dementa

Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia acestuia într-un comunicat. În primăvara lui 2022, actorul fusese diagnosticat cu afazie, o boală neurodegenerativă care afectează capacitatea de comunicare. Boala a avansat, iar actorul a primit un diagnostic mai clar.

“De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demența frontotemporală. Din păcate, dificultățile legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, este mesajul transmis de familia actorului.

Demența frontotemporală este adesea diagnosticată la pacienți mai tineri comparativ cu alte forme de demență și se referă la un grup de tulburări cauzate de pierderea progresivă a celulelor nervoase în lobii frontali ai creierului sau în lobii temporali. Afecțiunea poate fi caracterizată prin modificări de personalitate, dificultăți de vorbire și deficiențe motorii.

Cariera de actorie a lui Willis a început în anii ’80, cu roluri în filme precum “The Verdict”, “Blind Date” și “Sunset”. În 1985, cariera sa a cunoscut un nou nivel de succes datorită rolului principal din serialul “Moonlighting” și interpretării emblematice a lui John McClane în “Die Hard”. Pe lângă faptul că a jucat în patru continuări “Die Hard”, Bruce Willis a avut roluri memorabile în “Pulp Fiction”, “12 Monkeys”, “The Fifth Element”, “The Sixth Sense” sau “Armageddon”.

În cei 40 de ani de activitate, filmele lui Willis au încasat peste 5 miliarde de dolari în întreaga lume. A fost nominalizat la cinci Globuri de Aur (câștigând unul p

 » Citește continuarea pe pagina autorului