TVR prezintă cele 12 melodii calificate în Selecția Națională Eurovision România 2023 – VIDEO
Share

Majoritatea clipurilor urcate pe canalul oficial de Youtube au la bază filmări amator, fiind materialele originale înscrise în concurs (disponibile mai jos). În perioada imediat umătoare, TVR va realiza videoclipurile de studio, pentru a acorda șanse egale tuturor concurenților.
Câștigătorul Eurovision România 2023 va fi decis doar prin votul publicului
Câștigătorul (reprezentantul țării noastre la ESC 2023) va fi decis pe 11 februarie 2023, în cadrul show-ului Selecţiei Naţionale a Eurovision Song Contest 2023, exclusiv prin votul publicului. Votul va putea fi transmis prin sms, la tarif normal, sau online și va conține numărul de concurs al piesei preferate.
Selecţia pentru finală a fost făcută de juriul format din: Sebastian Ferenţ (Untold şi Neversea), Laura Coroianu (Emagic), Bogdan Stratulă ( Urban Sunsets Radio), John Varbiu (Summer Well) Alin Vaida (Festivalului Jazz in the Park), Mihai(Mişu)Predescu, Şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023 și Remus Achim, regizorul proiectului ESC 2023.
Eurovision Song Contest 2023 va avea loc anul acesta în Marea Britanie, țara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala, pe 13 mai 2023.
Ascultă cele 12 melodii calificate în finala România 2023 Deiona, “Call on me”
Andrea-Ioana Stoica (Deiona) are doar 17 ani și, chiar dacă a intrat relativ recent în lumina reflectoarelor, își tratează meseria de artist cu seriozitate, iar motto-ul după ea care se ghidează este „De aici doar în sus!”.
A câștigat în 2018 Trofeul Festivalului Național “All for music” și, tot în 2018, Marele Trofeu la Festivalul „Lumini Sonore” by Ozana Barabancea. Este artist interpret la Shark Records începând din 2022, sub numele de scenă DEIONA.
Andrada Popa, “No time for me”
Andrada Popa este o cantautoare și actriță, încă de la o varstă foarte fragedă. Ea a reprezentat România la Eurovision Junior în 2008, în Cipru și a câștigat, de-a lungul anilor, pâna la vârsta de 25 de ani, peste 30 de premii și trofee la festivaluri muzicale naționale și internaționale.
După 4 sezoane de participare în serialul Pariu cu Viața și 3 turnee naționale alături de La La Band, Andrada s-a mutat în Londra pentru a studia la Musical Theatre la London College of Music. Tot acolo, ea și-a început colaborarea cu Universal și Sony Music UK, pentru care a compus și interpretat melodii.
Ocean Drive, “Take you home”
Trupa e alcătuită din patru tineri originari din Baia Mare – Condor Andrei-Glad, Dunca Alin-Mihai, Dragoș David-Andrei și Czol Laszlo și debutează chiar în finala Selecției Naționale Eurovision, “Take You Home” fiind prima piesă produsă de ei. Chiar dacă fiecare membru are peste 12 ani de activitate muzicală, sunt împreună sub numele de Ocean Drive din data de 17 septembrie 2022.
Amia, “Puppet”
La numai 19 ani, Maria-Alexia Troacă (Amia) are în palmares câteva diplome importante, dintre care enumerăm Premiul I la Festivalul Național “Florentin Delmar” Focșani 2021, Grand Prix 2020 la Concursul Internațional “Good Vibes” by Adina Sim. Este artist Shark Records, sub numele de scenă AMIA, începând cu anul 2022.
Andrei Duțu, “Statues”
Tânărul este născut în București în urmă cu 28 de ani și a trăit o perioadă la Londra, unde a studiat muzica și a format o trupă, Unknown Chapters, cu debut în 2020. Andrei Duțu are diploma First Class Honours – Creative Musicianship – Vocals – Performance la University of West London, Londra (2016 – 2019) și diploma de merit Double grade Distinction Merit BTEC Level 3 – Music Diploma la Wigan and Leigh College (2014 – 2016),