LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Impulse a fost desemnat cel mai bun dansator de street-dance din România

Share
impulse-a-fost-desemnat-cel-mai-bun-dansator-de-street-dance-din-romania

Bucureșteanul a câștigat trofeul după 3 ore de battle-uri intense cu alți 15 dansatori din toată țara. În decembrie, Impulse va reprezenta România în finala mondială a competiției Red Bull Dance Your Style de la Johannesburg, în Africa de Sud, unde se va lupta cu concurenți din 33 de țări.

15 battle-uri 1 la 1 și 3 ore de dans pe hit-uri din toate sferele muzicale s-au dovedit a fi rețeta perfectă pentru un show absolut excepțional, care a ținut publicul în priză. 16 dintre cei mai talentați dansatori de street-dance din toată țara au făcut mega-atmosferă, joi, 27 octombrie, la Circul Metropolitan din București, într-un spectacol care a avut loc cu casa închisă, semn că numărul fanilor acestui segment e în creștere.

Impulse - Red Bull Dance Your Style 2022

Impulse – Red Bull Dance Your Style 2022 │ FOTO: Mihnea Ratte / Red Bull

Red Bull Dance Your Style, competiție aflată la a doua ediție în România, a adus pe scena Circului Metropolitan 16 street-danceri fenomenali din toată țara. Show-ul a fost o mostră de creativitate, dezinvoltură și prospețime. Red Bull Dance Your Style este locul unde acompaniamentul sonor joacă un rol foarte important, pentru că se improvizează 100%, dansatorii nu știu dinainte ce muzică-i așteaptă, ei se duelează 1 la 1 pe orice hit, cu orice tempo. Vlad Dobrescu a gestionat situația la butoane: pe hiturile alese de el, cei 16 au dansat în toate stilurile din familia street-dance-ului, de la popping la locking, house dance, waacking, afro, electro dance, dancehall sau hip-hop.

Pulsul show-ului s-a construit în crescendo, ajutat de dinamica spectacolului de lumini roșii și albastre care au îmbrăcat Circul Metropolitan într-o nouă haină și elementele inedite de coregrafie care au încins ringul. Cei 16 (coregrafi, dansatori profesioniști, traineri din toate orașele țării) și-au demonstrat talentul pentru a smulge voturile publicului: 1500 de spectatori, unii veniți special din afara Capitalei, și-au susținut preferații cu cartonașe roșii sau albastre și multe aplauze pentru a-i duce mai departe în concurs. Fiecare artist a avut atuuri specifice cu care a încercat să convingă: stil, acrobatică, personalitate, originalitate, și, important, rezistența la presiune, pentru că tensiunea a acompaniat cele 3 ore de show. Unele runde au fost dificil de cântărit, atât de MC (Shurubel), cât și de public, așa că nu de puține ori s-a jucat în prelungiri.

Red Bull Dance Your Style 2022

Red Bull Dance Your Style 2022 │ FOTO: Mihnea Ratte / Red Bull

Finala i-a adus față în față Alin Țîrcă (Cluj) și Alex Bărbieru a.k.a. Impulse (București), doi concurenți excepționali, cu ani de experiență în spate și extrem de talentați. Câteva minute le-a fost de ajuns să-i ridice în picioare pe toți cei 1500 de spectatori din tribune să simtă și mai bine emoțiile competiției. Un show de zile mari, plin de tensiune și extaz, s-a soldat cu o imagine de pus în ramă: sala Circului Metropolitan pictată de jur-împrejur în culoarea Albastră, culoare ce avea să desemneze numele câștigătorului: Impulse.

Cine este Impulse

Impulse are 29 de ani și a învățat să danseze singur, acasă, de la televizor, imitându-l pe Michael Jackson. Încă face session-uri demonstrative vara în parcurile Capitalei, de la Herăstrău până la Cișmigiu. Stilul lui unic combină electro cu hip hop.

“A fost foarte frumos! Nu mă așteptam să câștig, pentru că toți oamenii din line-up sunt toți niște oameni muncitori și-i respect real pe fiecare-n parte! Sunt oameni buni, noi ne știm majoritatea de ani de zile, unii dintre ei mi-au dat sfaturi, alții-mi sunt prieteni de când m-am apucat de dans…

 » Citește continuarea pe pagina autorului