LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Cei mai buni dansatori români de street-dance se duelează la Red Bull Dance Your Style

Share
cei-mai-buni-dansatori-romani-de-street-dance-se-dueleaza-la-red-bull-dance-your-style

Pe 27 octombrie, cei mai buni 16 dansatori români de street-dance se strâng la București hotărâți să dea tot ce au mai bun. Consacrat pe străzile din Statele Unite ale  Americii, street-dance-ul este, prin definiție, profund conectat la energia și dinamica urbană, fiind un termen “umbrelă” pentru mai multe stiluri de dans asociate muzicii hip-hop. Cei 16 (dansatori profesioniști, coregrafi și instructori) vor arunca deci în luptă backgrounduri artistice, stiluri de street-dance și abordări diferite, de la Hip-Hop la Popping, Locking, House Dance, Waacking, Afro, Electro Dance și Dancehall, toate cu un numitor comun: doza crescută de spectacol.

Miza e una importantă pentru orice artist – câștigătorul pleacă la finala mondială din Africa de Sud, unde va reprezenta România în battle-uri 1 la 1 cu 60 de campioni din întreaga lume. Pe 27 octombrie, publicul decide cine cucerește ringul de dans. După fiecare rundă, spectatorii îl votează pe cel mai bun cu cartonașe roșii sau albastre și-l trimit mai departe în concurs. E un spectacol de improvizație 100%, pentru că dansatorii nu știu ce muzică-i așteaptă; ei se duelează 1 la 1 pe orice hit, cu orice tempo, cu care-i provoacă Vlad Dobrescu. Este ceea ce face această competiție unică: DJ-ul și audiența joacă un rol crucial.

Pe lângă șansa de a concura la Johannesburg alături de cei mai buni dansatori de street-dance din întreaga lume, campionul de la București pleacă acasă și cu un smartphone HONOR 70 5G și o pereche de Honor Earbuds 3 Pro din partea partenerului evenimentului. Aceleași premii vor fi acordate și câștigătorului locului secund.

Shurubel, MC-ul evenimentului, a declarat:

 “Eu cred că energia face dansul. Am văzut și oameni care dau calm din cap pe dubstep, dar am și prieteni care dansează de rup pe muzica clasică. E vorba de cum se simte fiecare în prezentul lui. Săptămâna viitoare mă aștept să văd pe scenă o grămadă de stiluri și oameni ce depășesc limitele fizicii, dar cumva cad mereu pe beat-ul potrivit. Când te uiți la freestyle, e o magie care se întâmplă în fața ta, indiferent dacă ai vreo treabă cu dansul sau nu: omul care dansează nu știe dinainte pe ce piesa urmează să danseze, așa că e obligat cumva să fie prezent în fiecare secundă, să asculte, să proceseze și să-și transforme energia în mișcări. Iar când toate lucrurile astea se aliniază, rezultatul se transmite direct publicului și parcă simțim și noi că trăim mai intens momentul. Am început să prezint competiții de street-dance din liceu și am văzut cât de important e publicul, atât pentru atmosferă, cât și pentru a vota câștigătorul fiecărei lupte!”

Cine sunt cei 16 concurenți care se vor duela în Finala Națională?

  • Alex Nuț (profesor de dans, organizator de evenimente)
  • Andrada Cara a.k.a. KARA (artistă din Timișoara pasionată de muzică și dans)
  • Andrei Pandi a.k.a. DHK Pandi (Locul 1 la Dancehall King Italia și director artistic)
  • Alex Bărbieru a.k.a. Impulse (dansează de aproape 11 ani, Locul 1 la Black Sea Dance Camp 2017, Show Nuff Vol)
  • Alin Țîrcă (reprezintă Street Groove Studio, câștigător Come and Get it 2, UBB Dance Battle)
  • Darian Cârstea a.k.a. Darian (profesor de dans, dansează de la vârsta de 8 ani, Crew vs Crew – Street Groove Jam 2019 – Locul 1, semifinalist Red Bull Dance Your Style 2021)
  • Diana Antar a.k.a. DXNGER (instructor, coregraf și mentorul primei trupe de dansuri africane moderne din România, profesoară de dans, Locul 1 la Monster Crib, Crew Show-Off, Românii Au Talent 2021)
  • Eduard Nanu a.k.a.

 » Citește continuarea pe pagina autorului