LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Formația daneză Efterklang revine în aprilie la București

Share
formatia-daneza-efterklang-revine-in-aprilie-la-bucuresti

Înființată în 2001, la Copenhaga, și încadrată într-o varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, formația Efterklang este compusa din trei muzicieni, prieteni din copilărie: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvântul danez pentru “amintire” sau “reverberație”.

Debutul discografic s-a produs în 2004, cu albumul “Tripper”, urmat, în 2007, de discul Parades, ce s-a bucurat de aprecierea criticilor muzicali de pretutindeni. În 2009, Efterklang au fost preluați de prestigioasa casă de discuri britanică 4AD ce le-a lansat, în anul următor, al treilea album, Magic Chairs, câștigător al premiului IMPALA pentru cel mai bun album independent din Europa, în 2010.

A urmat “Piramida” (2012), album ce le-a adus maturitatea artistică, precum și un turneu de amploare ce i-a dus atât pe scena Sydney Opera House, cât și prin Statele Unite și Europa, danezii vizitând și Bucureștiul, în noiembrie 2013. Ulterior, proiectul Efterklang intră într-o perioadă de pauză ce coincide cu înființarea trupei Liima de către aceeiași Mads Brauer, Casper Clausen, Rasmus Stolberg, împreună cu percuționistul finlandez Tatu Rönkkö. Efterklang revine în 2019 cu LP-ul “Altid Sammen”, un album simplu, fără aranjamente orchestrale, și cântat exclusiv în daneză.

În octombrie anul acesta, Efterklang a lansat cel de-al șaselea album de studio, “Windflowers”, primul lor disc pentru label-ul City Slang. De peste 20 de ani, cei trei danezi explorează limitele muzicii electronice, experimentale, dar și chamber-pop, iar Windflowers reprezintă rezultatul unui periplu creativ de amploare și rodul unei colaborări de durată, cel mai rafinat și direct produs melodic al trupei de până acum.

Efterklang – “Living Other Lives”

Ca urmare a restricțiilor generate de pandemie, membrii Efterklang s-au văzut nevoiți să-și schimbe procesul creativ obișnuit, care consta în colaborări cu diverși muzicieni și artiști. Înregistrat de-a lungul a cinci vizite în studioul rezidențial Real Farm, de pe insula Møn, la sud de Copenhaga, geneza albumului “Windflowers” a însemnat întoarcerea la tehnicile de bază, precum și exploatarea experienței vaste a celor trei muzicieni. Casper se reîntoarce la versurile în limba engleză, iar rezultatul este un album cu o atmosferă intimă, muzica a trei prieteni care se regăsesc unul pe celălalt într-o perioadă în care instabilitatea domnește în jur.

Efterklang – “Hold Me Close When You Can”

Originară din Guatemala, dar stabilită în Mexic, Mabe Fratti este o violoncelistă și compozitoare ce îmbină sound-ul instrumentelor clasice cu cel al sintetizatoarelor, obținând instalații sonore și improvizație liberă. A debutat în 2019, cu albumul Pies Sobre la Tierra, care a captivat din start ascultătorii și criticii deopotrivă, prin compozițiile hipnotice interpretate la violoncel. Cel mai recent album, intitulat Será que ahora podremos entendernos, se axează pe intervenții lirice și a primit aprecieri din partea Pitchfork, NPR, BBC, The Wire, The Guardian sau XLR8R.

Prețuri bilete la concertul Efterklang:

  • Biletele pot fi achiziționate online la prețul de 75 de lei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului