LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Eurovision 2022: România a primit numărul intrării în concurs

Share
eurovision-2022:-romania-a-primit-numarul-intrarii-in-concurs

Etapele live ale Eurovision song Contest 2022 se apropie. După repartizarea țărilor participante pe semifinale, decisă prin tragere la sorți, aflăm și ordinea intrării în concurs. Așa cum fusese anunțat în ianuarie, România a fost repartizată în cea de-a doua parte a celei de-a doua semifinale, acum primind numărul de participare 13, același pe care l-a avut anul trecut și Roxen.

Reprezentată de wrs, cu piesa “Llamame”, România va concura în cea de-a doua semifinală cu țări bine plasate în clasamentul caselor de pariuri, țări precum Suedia, Polonia și Belgia.

Eurovision 2022 – Ordinea intrării în concurs (Semifinala 2, de pe 12 mai):

 1. Finlanda: The Rasmus – Jezebel
 2. Israel: Michael Ben David – I.M
 3. Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano
 4. Azerbaijan: Nadir Rustamli – Fade To Black
 5. Georgia: Circus Mircus – Lock Me In
 6. Malta: Emma Muscat – I Am What I Am
 7. San Marino: Achille Lauro – Stripper
 8. Australia: Sheldon Riley – Not The Same
 9. Cipru: Andromache – Ela
 10. Irlanda: Brooke – That’s Rich
 11. Macedonia de Nord: Andrea – Circles
 12. Estonia: Stefan – Hope
 13. România: WRS – Llámame
 14. Polonia: Ochman – River
 15. Muntenegru: Vladana – Breathe
 16. Belgia: Jérémie Makiese – Miss You
 17. Suedia: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
 18. Cehia: We Are Domi – Lights Off

Din cele 5 țări plătitoare (The Big 5), trei vor vota în cea de-a doua semifinală.

Țările din The Big 5 care votează în semifinala 2:

 • Germania
 • Spania
 • Marea Britanie

VIDEO: Recapitularea celei de-a doua semifinale (în ordinea intrării în concurs)

WRS (Andrei Ursu) se află momentan într-un turneu internațional de promovare a piesei “Llamame“. Pe 26 martie s-a întâlnit cu fanii Eurovision din Barcelona, următoarele petreceri la care artistul va participa urmând să aibă loc în aprilie în Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Israel, Amsterdam și din nou Spania, de această dată, însă, în Madrid.

“Mă bucur extrem de tare că am ocazia să merg în acest turneu internațional de promovare și abia aștept să mă întâlnesc cu comunitățile Eurovision din Londra, Tel Aviv, Amsterdam și Madrid și să ne distrăm cel mai bine și mai frumos! Sunt sigur că vor fi experiențe foarte tari, sunt foarte excited, așa că let’s have some fun!”, a declarat WRS.

Sub sloganul “The sound of beauty’, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Semifinalele Eurovision 2022 au loc pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. Câștigătorea ediției trecute a Eurovision a fost trupa Maneskin.

 » Citește continuarea pe pagina autorului