LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Liber la concerte, cluburi şi alte activităţi de pe 9 martie, ora 00:00; Restricţiile încetează

Share
liber-la-concerte,-cluburi-si-alte-activitati-de-pe-9-martie,-ora-00:00;-restrictiile-inceteaza

Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 cu privire la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile asociate va expira pe 9 martie la ora 00:00. Dispar astfel obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, restrângerea desfăşurării de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri şi se revine la orare extinse pentru baruri, restaurante, cluburi (ora 22:00 era limita maximă până acum).

Nu există ambiguităţi în lege, iar activităţile de divertisment, precum concertele se pot organiza în spaţii deschise sau închise fără restricţii. În plus, accesul în instituţiile publice, magazine, mall-uri se efectuează fără triaj epidemiologic. După ridicarea stării de alertă se vor putea organiza evenimente (nunți, botezuri, concerte, competiții sportive, petreceri private, etc.) cu număr mare de persoane.

Decizia vine după 2 ani de pandemie, perioadă în care au fost anulate sute de evenimente, concerte, festivaluri. Unele au fost amânate de două ori (concertul Slipknot de la Romexpo), altele anulate şi altele reprogramate pentru 2022. Ultimul concert cu public numeros din Bucureşti a fost cel Papa Roach de la Arenele Romane (3 martie 2020), iar ultimul mare festival din Capitală a fost SAGA Festival la Romaero Băneasa (septembrie 2021).

Starea de alertă fusese prelungită ultima dată pe 7 februarie, cu alte 30 de zile. Pe atunci măsurile restrictive includeau obligativitatea măştii, interzicerea activităţii în cluburi, baruri, discoteci, dar şi organizarea de evenimente private. Acum nu se va mai solicita dovada vaccinării la evenimente, mall-uri, instituţii.

În 2020 nu s-au ţinut Electric Castle, UNTOLD, Summer Well şi Neversea, iar în 2021 UNTOLD a fost mutat toamna. Electric Castle a fost înlocuit de mini concerte la Bonţida, iar Neversea a fost spart în

 » Citește continuarea pe pagina autorului