LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Joe Rogan şi-a cerut scuze pentru scandalul Spotify legat de dezinformare şi vaccinuri

Share
joe-rogan-si-a-cerut-scuze-pentru-scandalul-spotify-legat-de-dezinformare-si-vaccinuri

Anul a început prost pentru Spotify, iar scandalul cu Joe Rogan şi poziţia faţă de vaccinuri a dus la un picaj cu 25% al acţiunilor sale. La început de an o petiţie semnată de peste 200 de medici şi cercetători solicită oprirea dezinformării cu privire la vaccinuri în cadrul podcastului “The Joe Rogan Experience”. Apoi Neil Young şi Joni Mitchell şi-au retras muzica de pe Spotify în semn de protest.

Şi Barry Manilow a ameninţat că va face acest lucru, în vreme ce James Blunt a avut un mesaj comic, spunând că va posta muzică nouă în Spotify dacă Joe Rogan nu se potoleşte. Mai grav pentru gigantul de streaming e că a primit un număr record de dezabonări în ultimele zile. Soluţia a venit imediat: Joe Rogan a postat un clip în care îşi cere scuze (se vede mai jos) şi promite că va avea mai mult echilibru în podcastul sau, aducând invitaţi din ambele tabere. În plus, Spotify va adăugă o avertizare de conţinut la fiecare episod cu discuţii despre Covid-19, aşa cum face de altfel şi YouTube.

Imediat după mesajul de scuze postat de Rogan acţiunile Spotify au crescut cu 12%, iar rating-ul companiei a fost îmbunătăţit de Citigroup. “The Joe Rogan Experience” este cel mai ascultat podcast de pe Spotify şi din lume şi a fost o piesă pivotala pentru extinderea companiei suedeze. Spotify a plătit 100 de milioane pentru a îl aduce pe Rogan, care a părăsit YouTube, unde se simţea cenzurat mai ales când discuta despre atleţii trans.

Spotify în acest moment 3 milioane de podcasturi pe platforma sa şi are o nouă problemă: Prinţul Harry şi Meghan Markle ar fi ameninţat că se retrag de pe platformă din cauza scandalului cu Joe Rogan.

 » Citește continuarea pe pagina autorului