LOADING

Type to search

RCAST.NET
Stars

Cea mai nouă piesă a Aliciei Keys, „Perfect Way To Die”, vorbeşte despre ce e în neregulă cu poliţia din State

Share

Alicia Keys a lansat un nou videoclip pentru cea mai recentă piesă a sa „Perfect Way To Die”. Clipul a venit ca urmare a interpretării live a noii melodii în cadrul ediției virtuale a BET Awards.

Versurile au o puternică încărcătură, mai ales în contextul protestelor #BlackLivesMatter, iar videoclipul, în regia lui Chris Robinson, are grijă să le amplifice cu imagini ale cetățenilor de culoare americani omorâți de Poliție, inclusiv George Floyd, proiectate pe clădiri din State.

Despre această piesă, Keys a declarat:

„Bineînțeles că nu există un mod perfect de a muri. Fraza asta nici măcar nu are sens, dar fix asta face titlul atât de puternic și de dureros, pentru că atât de mulți oameni au murit fără sens. Piesa este scrisă din punctul de vedere al unei mame al cărei copil este omorât din cauza sistemului rasist, care privește viețile oamenilor de culoare ca fiind lipsite de valoare. Cu toții știm că niciuna dintre aceste vieți n-ar fi trebuit să fie luate de această cultură a violenței din rândurile poliției americane.”

E o piesă care n-are cum să te lase indiferent și care, dacă reușești să te pui pentru o clipă în pielea cuiva de culoare din State, o să te facă să simți un pic din frica și teroarea în care trăiește această comunitate din „cea mai mare democrație din lume”:

Simple walk to the corner store

Mama never thought she would be

Getting a call from the coroner

Said her sons been gunned down

Been gunned down.

Dă-i o ascultare:

UN SITE DE MUZICA