LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Nu are legătură cu muzica, dar Google a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru că a trecut „Catedrala Prostirii Neamului” pe Google Maps

Share

Astăzi s-a făcut istorie în România. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Google pentru că nu a luat nici o măsură de schimbare a denumirii din „Catedrala Prostirii Neamului” în „Catedralei Mântuirii Neamului” pe Google Maps. Acest lucru a fost anunțat printr-un comunicat de presă al instituției. 

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi și susține că fapta Google reprezintă o discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Amenda pe care Google România va trebui s-o plătească este de 10.000 de lei. 

Mai mult, Google România e obligat să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. De asemenea, se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română).

Este pentru prima oară în România când o instituție publică cere Google să își schimbe prima pagină.

Întreaga situație a fost descoperită la începutul lunii mai 2020, când denumirea „Catedrala Mântuirii Neamului” a fost schimbată pe Google Maps cu „Catedrala Prostirii Neamului”.

La acel moment, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a susținut că pe Google Maps s-a comis un atentat asupra numelui „Catedralei Naționale”, „ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreștine / antiortodoxe din România (…)”.

Această știre ar trebui citită la pachet cu acest mic documentar făcut de cei de la Recorder.ro despre cum au fost umiliți zeci de mii de români care au venit sau au fost aduși pentru a asista la sfințirea Catedralei. 

Concluziile le trage fiecare în legătură cu motivațiile din spatele „atentatului anticreștin de pe Google Maps”, dar și câtă prostire și câtă mântuire se află în spatele acelui monument.

UN SITE DE MUZICA