LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Concertele drive-in, interzise pe timpul stării de alertă: „De ce e mai periculos să participi la un eveniment drive-in decât la slujba din faţa bisericii?”

Share

Deși părea soluția ideală de a mai avea concerte în această perioadă, iată că Guvernul nu a fost de aceeași părere.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, Guvernul a adoptat Hotărârea privind starea de alertă prin care sunt interzise activităţile cultural-artistice-sportive în spaţii închise, dar şi organizarea şi desfăşurarea de concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in. 

Cu alte cuvinte, pe timpul stării de alertă nu se pot organiza niciun fel de concert, nici măcar cele de tipul drive-in, festivaluri de muzică sau de film și nici competiții sportive.

TIFF drive-in nu se poate ține: „Era totul pregătit”

Hotărârea Guvernului a stârnit o grămadă de nemulțumiri, dar una dintre cele mai vocale păreri a venit din partea lui Tudor Giurgiu, regizor, producător și organizator al Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

El pregătea să surprindă fanii TIFF, peste două săptămâni, pe 29 mai, când ar fi trebuit să înceapă ediţia de anul acesta a festivalului, cu un model de ieșire la film de tip drive-in, potrivit normelor publicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în ceea ce privește licența temporară pentru evenimente de tip drive-in. 

Tot el a amintit că trei ani a organizat drive-in la TIFF. 

Plănuiam o chestie foarte mişto, de bun simţ, organizată în condiţii de deplină siguranţă, o ieşire absolut necesară pentru toţi cei care vor să se bucure (respectând toate normele în vigoare) de un pic de relaxare. Era totul pregătit, 

a scris cineastul pe Facebook. 

„În toată Europa se poate. La noi NU”

În toată Europa aceste evenimente se întâmplă cu OK de la autorităţi (…) La noi e NU. Că aşa e mai bine. Transmit celui care a decis includerea drive-in-ului pe lista că a făcut, din neştiinţă, o prostie fără măcar să aibă curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta. Sper ca Parlamentul să repare aberaţia asta dacă tot trece HG-ul pe la ei, 

a mai scris Tudor Giurgiu. 

UN SITE DE MUZICA