LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

VIDEO: „Nu suntem în Italia, să fim serioşi! Daţi mai încet!” – Concert de muzică clasică de la fereastră, oprit de Poliţia Română

Share

De o lună și jumătate, pentru a face izolarea celor din cartierul Armenesc mai frumoasă, Asociaţia ARCEN a iniţiat un moment muzical: timp de 20 de minute, în fiecare seară, pun muzică clasică de la fereastra sediului. 

Este o inițiativă îndrăgită de majoritatea celor din zonă, dar nu și de Poliția Română, care, dând curs unei sesizări, le-au cerut celor de la ARCEN să dea muzica mai încet, „că nu suntem în Italia”. 

Iată cum explică Poliția Română întreaga întâmplare: 

În data de 04.05.2020, prin apel 112, Secția 8 Poliție a fost sesizată de către o persoană, că la o fereastră se află o boxă și se difuzează muzică la un volum care deranjează liniștea locuitorilor din zonă. La fața locului s-a deplasat un echipaj mixt, format din polițist și jandarm. A fost identificată locația de unde se difuza muzica, sediul unei asociații. După ce și-au declinat calitatea, polițistul a solicitat ca boxa sa fie retrasă de la fereastră, iar sonorul sa fie adaptat orei. Nu au fost aplicate sancțiuni, dar s-au făcut recomandări cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială.

Muzica care a deranjat este una cât se poate de liniștitoare: Nocturne de Chopin şi Simfonia a II-a de Brahms. Cum se poate vedea și din filmarea de mai jos, oamenii s-au aşezat pe trotuare, la distanţă, sau au ascultat de la ferestre sau în timp ce plimbau animalele de companie.

Reprezentanţii Poliţiei au intervenit motivând și faptul că momentul artistic era responsabil pentru adunarea a mai mult de 3 persoane pe stradă, pe lângă faptul că cineva a făcut o sesizare din cauza zgomotului prea mare. Agentul și jandarmul au cerut ca muzica să fie ascultată mai încet, altfel reprezentanții ARCEN riscau amendă serioasă, din aia de pandemie. 

Nu suntem în Italia, să fim serioși! Daţi mai încet! E deranjată ordinea şi liniştea publică!,

au spus organele legii.

În ciuda celor întâmplate, Asociația ARCEN a anunțat că momentul muzical în cartier va continua și miercuri, de la ora 20:30. Așa că e posibil să se prezinte, din nou, și Poliția Română, pentru a ne reaminti încă o dată că trăim în absurda Românie, nu frumoasa Italie. 

Chiar așa, se mai difuzează imnul României din mașinile de Poliție în weekend? 

UN SITE DE MUZICA