LOADING

Type to search

RCAST.NET
Noutăți

Festivalurile şi marile concerte din România nu ar trebui să aibă loc. Rafila: „Nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate”

Share

Știm cu toții, deși încă nu vrem să credem asta și nici nu avem informații oficiale în acest sens. Concertele mari, festivalurile de muzică, deci activitățile care presupun adunări mari de oameni, nu vor avea loc. Sau, mai bine zic, nu ar trebui să aibă loc.

Chiar și după ce măsurile de distanțare sociale se vor fi redus, la jumătatea lui mai, atunci când starea de urgență se va termina, tot vor exista reguli de urmat astfel încât coronavirusul să nu se răspândească, iar eforturile noastre de a sta în case să nu fie degeaba. 

În afara țării, organizatorii marilor festivaluri, printre care și Tomorrowland, cel mai mare festival al Europei, sau Glastonbury, au decis să anuleze edițiile din acest an din cauza pandemiei de coronavirus. 

A. Rafila dă de înțeles că nu ar trebui să avem festivaluri anul ăsta

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, e unul dintre specialiștii care spune cât se poate de clar că nu doar vara asta, ci până la sfârșitul anului nu ar trebui să avem evenimente care presupun adunarea mai multor oameni la un loc.

Prin declarațiile lui, deși nu face referire directă, putem să ne gândim și la festivalurile de muzică precum UNTOLD, NEVERSEA, Electric Castle sau Summer Well, la marile concertele ale anului, cum ar fi Celine Dion pe Arena Națională, sau adunări și mai mari precum EURO 2020 – care a fost deja amânat pentru anul viitor. 

Cu toate acestea, profesorul crede că adunările mai mici, între 50 și 100 de persoane, ar putea să aibă loc.

„În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere personală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu. Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber eu nu cred și nu cred că o să fie în nicio țară”, a declarat el la Digi24. 

Trebuie să respectăm regulile și după starea de urgență

Viața noastră de dinainte de pandemia de coronavirus va reveni la normal cu mult după ce restricțiile se vor relaxa. Doar dacă acceptăm ideea că putem stopa pandemia de coronavirus prin respectarea unor reguli și după ce pericolul va fi diminuat, doar așa vom putea trece peste acest hop. De aceea, noi credem că nici festivalurile și concertele mari ale acestui an nu ar trebui să aibă loc pentru siguranța participanților, a organizatorilor și a artiștilor. Rămâne doar să așteptăm anunțul oficial al organizatorilor.

UN SITE DE MUZICA