LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Expert în Coronavirus: Concertele şi festivalurile vor fi reluate abia în toamna lui 2021

Share

Probabil adevărul e undeva la mijloc, dar e clar că în 2020 sunt slabe șanse să mai avem parte de vreun festival sau concert live. Pandemia de Coronavirus a schimbat radical felul în care interacționam, iar măsurile de distanțare socială vor rămâne cu noi mult timp după ce virusul va bate în retragere. 

Am văzut deja că în afară toate marile festivaluri s-au amânat pentru 2021 și e de așteptat ca și în România să se întâmple acest lucru din mai multe motive: 

1. Chiar dacă scăpăm de starea de urgență în mai, viața noastră o să continue cu unele restricții pe tot anul, cum ar fi interdicția de a ne mai aduna în grupuri mari, de peste 100-500-1000 de oameni. Aici, specialiștii în domeniu vor conveni asupra numărului, dar e imposibil ca viața să revină la normal, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. 

2. Chiar dacă totul se va relaxa și autoritățile vor da undă verde pentru festivaluri și concerte, e greu de crezut că oameni vor mai fi la fel de dornici să stea la înghesuială în fața unei scene. Astfel, evenimentele de genul acesta nu vor mai fi rentabile… 

3. Foarte mulți artiști nu vor mai fi dispuși să colinde lumea în lung și-n lat, riscând să ajungă prin țări în care poate că virusul încă n-a dispărut complet. Așa că e de așteptat ca majoritatea artiștilor să se limiteze la concerte în țările lor, punând accentul și pe importanța de a investi și susține antreprenorii locali, printre care și organizatorii de concete și festivaluri. 

Însă, toate acestea sunt teorii. Însă avem și un expert în Coronavirus care a declarat pentru „The New York Times Magazine” că situația nu este deloc roz pentru concerte și festivaluri și că acestea ar putea să fie amânate până spre sfârșitul lui 2021.

Este vorba despre oncologul și bioeticianul Zeke Emanuel, care lucrează la Center For American Progress:

Restartarea economiei trebuie făcută în trepte și trebuie făcută cu măsuri mai bune de distanțare socială în locurile de muncă, pentru a permite oamenilor cu riscuri mai mici de infectare să se reîntoarcă la job. Afaceri din domeniul construcțiilor, confecțiilor sau care se defășoară în birouri și în locuri unde poți menține o distanță de 2 metri între angajați ar putea fi reluate mai repede. Nu înțeleg cum ar putea fi posibil ca adunările mari de persoane — conferințe, concerte, evenimente sportive — care au fost amânate pentru luna octombrie a lui 2020 să aibă loc, nu înțeleg cum organizatorii cred că acest lucru e plauzibil. Cred că evenimentele de acest gen vor fi ultimele care vor intra în normalitate. La modul cel mai realist, cred că abia în toamna lui 2021 va fi posibil acest lucru.

Cu toate acestea, încă 16 luni de pauză pentru industria de evenimente live ar face ca multe astfel de business-uri să dispară complet, iar peisajul muzical va fi nevoit să se reinventeze radical. 

Așa cum spuneam la început, cred că adevărul e undeva la mijloc. Probabil că evenimentele live nu vor mai avea loc în 2020, dar e posibil ca ele să fie reluate la începutul lui 2021, dacă pandemia de Coronavirus nu revine și dacă până atunci va fi găsit măcar un tratament, dacă nu chiar un vaccin. 

Vom vedea…

UN SITE DE MUZICA