LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Oamenii de ştiinţă au transformat Coronavirusul în muzică – iată cum sună

Share

În acest moment e plin internetul de tot felul de piese despre Coronavirus. Există piese rap, manele, muzică populară despre „virusul chinezesc”, reggaeton și multe altele. Dar ce urmează e o poveste total diferită și cât se poate de serioasă.

Oamenii de știință de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT) au decis că e cazul să-i dea o voce Coronavirusului care a generat această pandemie și a pus întreaga lume pe pauză, adică lui SARS-CoV-2

Așa că muzicianul și inginerul Markus Buehler a folosit învelișul proteic al virusului pentru a face acest lucru. El și colegii săi au alocat o notă muzicală fiecărei proteine din SARS-CoV-2 și fiecărei forme structurale din acest virus, iar rezultatul generat este un melodie relaxantă, de aproape 2 ore. 

Buehler spune că n-ar trebui să ne lăsăm prostiți de sunetul relaxant, pentru că exact așa, aproape fără să observăm, virusul pătrunde și în organismul nostru. 

Dar totul are și o latură cât se poate de practică. Buehler spune că transpunerea proteinelor în muzică oferă oamenilor de știință un nou instrument pentru înțelegerea și manipularea acestora.

Echipa profesorului Buehler a analizat „structura vibrațională” a învelișului proteic al virusului și este de părere că înțelegerea acesteia poate duce la descoperirea unui vaccin. 

De exemplu, oamenii de știință ar putea acum căuta o nouă proteină care se potrivește perfect cu melodia și cu ritmul anticorpilor care ar putea interfera cu abilitatea virusului de a infecta oameni.

Pare o treabă abstractă și greu de înțeles sau crezut, dar iată-l pe profesorul Markus Buehler explicând cum transpunerea în muzică a pânzei de păianjen i-a ajutat pe cei de la MIT să-i înțeleagă mult mai bine proprietățile și chiar să dezvolte materiale aproape similare ca rezistență și vibrație. 

UN SITE DE MUZICA