LOADING

Type to search

RCAST.NET
Trupe

Cea mai cunoscută trecere de pietoni din lume, pe care au trecut membrii The Beatles, revopsită pe timp de coronavirus

Share

În urma izolării populației din cauza pandemiei de coronavirus, străzile londoneze au rămas pustii, moment numai bun pentru refacerea celei mai faimoase străzi din lume și o emblemă în istoria muzicii.

Trecerea de pietoni pe care s-au plimbat timp de 10 minute membrii formației rock The Beatles, John, Paul, Ringo şi George, pentru realizarea copertei albumului „Abbey Road”, a fost revopsită de curând.

În fotografia originală, cei patru membrii traversează o trecere de pietoni în faţa studiourilor de înregistrări Abbey Road, pe strada cu acelaşi nume.

John Lennon era în frunte, urmat de Ringo Starr, Paul McCartney desculţ şi George Harrison. Numele formaţiei nu apare pe copertă.   

Parte din patrimoniul britanic

„Această «zebră» nu este nici un castel, nici o catedrală, dar datorită formaţiei The Beatles şi unei sesiuni foto de 10 minute într-o dimineaţă din 1969, este parte din patrimoniul nostru“, a declarat ministrul britanic al Turismului. 

După ce dungile albe au fost uzate de maşini, dar şi de milioane de turişti care vin pentru a se fotografia aşa cum apar muzicienii trupei The Beatles pe coperta albumului, autoritățile britanice au luat decizia de a o recondiționa.

Trecerea de pietoni este într-o zonă protejată a Londrei din anul 2010.

Abbey Road este al unsprezecelea album de studio lansat de faimoasa formație The Beatles, și ultimul pe care aceasta l-a înregistrat. Deși în 1970 a mai fost lansat albumul Let It Be, acesta fusese înregistrat înainte de Abbey Road.

https://www.youtube.com/watch?v=7P6X3IWLECY

UN SITE DE MUZICA