LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Al doilea român din istorie care câştigă un premiu Grammy

Share

O veste care ne bucură cu adevărat!

Felicitări, Cristian Măcealaru!

Iată că dincolo de veștile triste ale momentului avem parte și de o informație foarte importantă!

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un Premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”, fiind al doilea dirijor român care primește această distincție după ce Christian Badea a primit aceeași distincție în 1985.

Violonista scoţiană Nicola Benedetti, dirijorul român Cristian Măcelaru şi Orchestra Simfonică din Philadelphia au câştigat premiul Grammy la categoria Cea mai bună interpretare instrumentală solo pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis – Concertul în re major pentru vioară şi orchestră şi Suita pentru vioară.

În noiembrie 2019, Cristian Măcelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, funcție pe care o va prelua din 2021.

În momentul de față, el este dirijor șef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln.

Premiile Grammy 2020 marcate de moartea lui Kobe Bryant

Premiile Grammy 2020 au fost marcate de omagii aduse fostului baschetbalist Kobe Bryant care a murit în urma unui accident de elicopter.

Pe de altă parte, Billie Eilish a fost marea câștigătoare a ediției din acest an, după ce a luat cele mai importante trofee. Ea a devenit cea mai tânără câștigătoare a principalelor patru categorii ale premiilor Grammy.

Sursa: unsitedemuzica.ro