LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Videoclip oficial: CUZA – Dor de Casă ft. Irina Rimes, George Hora, Carmen Tănase

Share

Finalul de an ne aduce aproape gândurile pentru cei dragi plecaţi peste hotare. Despre acest dor cântă o colecţie eclectică de artişti pe noua piesă “Dor de casă”. Este o melodie a lui CUZA de la Noaptea Târziu, în colaborare cu Irina Rimes, George Hora şi Carmen Tanase. Videoclipul e cu adevărat emoţionant pentru expaţi şi familiile lor. Îl priviţi în articol.

Ne-am obişnuit cu piese amuzante sau de petrecere în nopţi târzii de la CUZA şi Noaptea Târziu, dar “Dor de Casă” e total altceva. Este imnul expaţilor cărora le este dor de casă şi îşi trăiesc punctul culminant al zilei în apelul pe Skype sau cel telefonic către cei dragi. CUZA apare ca protagonistul care o suna pe mamă, jucată de Carmen Tănase. Spune povestea clasică a tânărului plecat la muncă afară, care încearcă să se integreze şi este plăcut de toţi, dar duce lipsa celor rămaşi în urmă.

Irina Rimes apare cu aerul unei şcolăriţe, lângă o cabină telefonică, telefonând spre aceeaşi Carmen Tănase. Irina recită blajin “aici e bine” şi spune povestea tinerei care face curăţenie în casa unor străini şi doarme “în camera de jos”. A găsit şi “un băiat cuminte şi strâng bani amândoi” sunt versuri care sună familiar pentru milioane de români din Spania, Italia, Marea Britanie şi multe alte ţări. Ce au ei în comun? Dorul de casă…

Trilurile artiştilor se îmbină la refren, iar figura protagonistului vărsându-şi amarul în culise ne rămâne în minte. Piesa se încheie cu un monolog emoţionant al lui Carmen Tănase, care spune povestea expaţilor prin prisma mamei care îi aşteaptă acasă, “cu masa gata”. La două zile după lansarea acestui single, el se află pe locul 4 în Trending pe YouTube şi are aproape 900.000 de vizualizări.

CUZA a declarat următoarele despre piesa cu versuri scrise chiar de el:

“Dor de casă” e mai mult o declarație decât o piesă. Consider că e radiografia societății românești din momentul de față. Din păcate, nu prea mai avem prieteni care să nu aibă cel puţin o rudă plecată în străinătate în speranța unei vieți mai bune. Mă bucur că cei trei artiști: Irina Rimes, George Hora și doamna Carmen Tănase au acceptat să spună această poveste alături de mine.

Primii oameni care au auzit și m-au încurajat să duc spre finalizare această piesă au fost colegii mei de trupă: Cucu și Emi care, în momentul când le-am cântat-o au avut ochii în lacrimi.

Despre piesa şi emoţiile trăite în timpul său, Irina Rimes a spus următoarele:

M-am gândit la acasă, la mama, la tata, la fratele meu, la tot ce am lăsat în urmă atunci când am plecat. Sunt fericită că pot să fac parte din acest proiect și că putem, prin versurile piesei, să “vă povestim” sentimentele noastre, ale oamenilor care au fost nevoiți să plece de lângă familie, prieteni pentru un alt #acasă. “Dor de casă” este piesa aceea pe care o asculți cu sufletul.

George Hora, producător şi artist a fost la rândul său impresionat de track:

Versurile m-au inspirat din prima clipă și astfel am scris refrenul direct din suflet, pentru toți cei care știu ce înseamnă dorul de casă. Irina și-a pus amprenta pe melodia asta. Întâlnirea și sesiunea de înregistrare cu doamna Carmen Tănase a fost pentru mine cel mai frumos și emoționant moment din tot procesul creației acestei piese.

Sursa: infomusic.ro