Manelele au fost interzise în oraşul Timişoara – primul pas în lupta primarului cu interlopii… şi hipsterii

Azi în Timișoara, mâine-n toată țara! 

Revoluția bunului gust începe în Timișoara! Primarul Nicolae Robu a găsit soluția: manelele au fost scoase în afara legii. 

Potrivit unei note interne a primarului Timișoarei, în oraș nu mai e voie cu grătare, proțapuri,  manele și dedicații:

„Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în orașul nostru la diverse evenimente, dispun următoarele: Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante”, se arată în nota trimisă Societății Piețe SA, Biroului Autorizare Activități Comerciale, Biroului Organizare Evenimente și Poliției Locale.

Așadar, nu e vorba doar de o chestie de gust, că nu-i place primarului să audă manea în urbe sau că Timișoarei îi stă mai bine cu rockul simfonic, ci și de a preveni de la a se mai întâmpla unele „lucruri neavenite, petrecute în orașul nostru la diverse evenimente”. E și un mic război cu lumea interlopă, ascultătoare de manele, consumatoare de proțapuri și iubitoare de dedicații.

Gurile rele spun și că Robu a fost deranjat că la un târg din oraș i-au fost dedicate chiar lui manele, ceea ce nu se face, pentru că apoi începe lumea să zică de el că ar fi interlop.  

E clar, o să fie un Revelion trist în Timișoara, iar hipsterii n-o să mai poată asculta ironic manele, decât pe sub mână, în bucătăriile izolate fonic, riscând să fie dați pe mâna autorităților de vecinii intelectuali. 

Lăsând gluma la o parte (și gusturile muzicale), este total aiurea și greșit (probabil și ilegal) să interzici un gen muzical de la a mai fi difuzat pe domeniul public, la evenimente publice. Gândește-te doar cum ar fi fost dacă primarul Robu ar fi avut ceva de împărțit cu genul muzical care-ți place ție și l-ar fi interzis…  

Sursa: unsitedemuzica.ro GRUIA DRAGOMIR