LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Pentru că România: 80.000 de lei pentru festivalul cu un singur spectator

Share

Bani cheltuiți, practic, pentru nimeni!

Orașul Mizil din Prahova a găzduit în weekend Festivalul Toamnei. Nimic deosebit până aflăm că în prima seară de recitaluri a fost prezent un singur spectator! Iar evenimentul a costat 80.000 de lei, din informațiile obținute de Libertatea.

„Era vineri, adică prima din zilele dedicate acestor sărbători. Era frig, și noi, mizilenii, cam știm că în prima zi nu e cine știe ce spectacol… Așa a fost mereu”, spun autoritățile. 

80.000 de lei a costat festivalul de la Mizil

Primăria orașului Mizil a cheltuit pentru acest eveniment 80.000 de lei, 18.700 de lei din sponsorizări și 61.300 din venituri proprii.

„Acum, 60.000 de lei în plus sau în minus pentru asfaltare, nu cred că rezolvau problema! Cert e că actualul edil a promis în campania din 2016 că nu va cheltui nici un leu de la bugetul local pentru acest Festival. În 2017 s-a ținut de cuvânt, de anul trecut nu știu ce s-a întâmplat. Are semnat partneriat cu o firmă care plătește artiștii, iar banii se recuperează din închirierea spațiilor către comercianți”, a explicat consilierul local Remus Minea pentru Libertatea. 

Pe de altă parte, localnicii au glumit pe rețelele sociale: „N-au cetățenii bani de cizme să intre pe stadion”, aluzie la noroiul de pe stadion, locul unde a fost organizat spectacolul. 

De ce s-a mutat festivalul pe stadion

În trecut, festivalul era organizat în centrul orașului. S-a decis mutarea lui pe stadionul „Steaua” pentru a preveni transformarea centrului orașului într-un morman de gunoi.

„Nu poți să aduni câteva sute de oameni într-o zonă, să ai vreo 10 terase și să nu ai nici o toaletă ecologică. Gangurile și scările blocurilor din jurul centrului se transformau în toalete”, mai zice Remus Minea. 

În schimb, localnicii au fost la festival în timpul zilei și au lăsat în urmă foarte mult gunoi, iar gazonul a fost distrus. 

S-au aruncat mere în „așa-ziși artiști”

„Acum e interpretabil, dar, din păcate, s-a reușit ca dintr-un festival ce adună mii de oameni să se ajungă la câteva zeci de persoane, cel mult, și, să nu uităm de contraperformanțele ultimilor ani, când așa-ziși artiști au fost umiliți cu mere aruncate asupra lor”, a scris un locuitor al orașului Mizil, pe o rețea de socializare.  

Printre cei care au cântat la Festivalul Toamnei de la Mizil se numără AS sau Cristi Rizescu, dar și Voltaj și Alex Velea.

Despre Voltaj, primarul Silviu Negraru spune că au costat 10.000 de euro ca să cânte pe scena festivalului.

Sursa: unsitedemuzica.ro