Videoclip oficial: Zdob și Zdub – Lupul solitar

Zdob și Zdub a lansat videoclipul noului single ”Lupul solitar”. Piesa este extrasă de pe albumul ”Bestiarium”, ce va fi lansat toamna aceasta.

Chiar dacă lupul este asociat de cele mai multe ori cu singurătatea, sacrificiul și nopțile reci, simbolismul noului single Zdob și Zdub este unul pozitiv, animalul reprezintând putere, protecție și dominare.

Lupul solitar“, ce se regăsește pe albumul “Bestiarium“, are la bază conceptul om-natură, folclorul, simbolurile tradiționale și basmele. Compoziția este una clasică, iar fanii se pot bucură de 98% rock pur, combinat cu 2% ethnic magic pentru identitatea tradițională. “Naturii îi sunt fiu și omului i-s frate,/ Căci omul poate fi și el lup singuratic./ Singurătatea arde la fel și om și lup,/ Ce merg încet, departe, spre alte vieți și lumi…”.

India mă cheamă” și “Omul Liliac” sunt cele mai recente piese lansate de Zdob și Zdub, iar trupa promite și alte noutăți muzicale, urmând să aflăm cât de curând povestea “Leului”, dar și a “Mioriței”, de pe albumul “Bestiarium”.

De peste 20 de ani, Zdob și Zdub a găsit cheia către inima iubitorilor de sonorităţi inovative, cu un un mix muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele Zdob și Zdub combină hardcore-ul cu elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.

Zdob si Zdub are în discografie opt albume, a susținut sute de concerte în peste 30 de țări, a participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a obținut locul 6 la concursul Eurovision și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers sau Linkin Park.

Sursa: infomusic.ro