LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Piesa „Earth” a lui Lil Dicky transmite un mesaj puternic de Ziua Pământului

Share

Schimbările climatice aduc toți artiștii împreună

Cu ocazia Zilei Pământului, rapperul Lil Dicky a lansat videoclipul pentru piesa „Earth”, care conține un mesaj foarte puternic despre modul în care tratăm mediul înconjurător, dincolo de animația încărcată de artiști internaționali.

Ziua Pământului a fost stabilită oficial pe data de 22 aprilie de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009, ca o expresie comună a dorinței globale de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde. 

Tema Zilei Pământului 2019 este „Protejaţi-ne speciile” – „Protect Our Species”, în încercarea de a atrage atenţia asupra animalelor aflate pe cale de dispariţie. 

În acord cu tema acestui an, Lil Dicky a lansat piesa „Earth” însoțită de un videoclip animat, în colaborare cu o gașcă mare de celebrități de top, de la Justin Bieber, Halsey, Adam Levine și Ed Sheeran la Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Ariana Grande, sau Leonardo DiCaprio. În clipul piesei, toți artiștii sunt întruchipați ca diferite specii de animale sau diverse alte caractere.

Poate fi considerată o versiune a secolului XXI pentru piesa “We Are The World,” dar cu ceva comedie marca Lil Dicky adăugată:

Lil Dicky a declarat pentru Rolling Stone Magazine faptul că inițial și-a dorit să facă o piesă despre animale: „Nu era o piesă cu mesaj pentru mediul înconjurător și schimbările climatice în prima fază. M-am gândit: «Nu ar fi amuzant să am mai mulți artiști care să întruchipeze diverse animale?».” Apoi a decis ca profitul făcut din urma acestei piese ar trebui să fie redirecționat către organizațiile dedicate protejării mediului înconjurător,  ceea ce a condus la o cercetare mai amplă. 

Astfel, acesta a luat decizia de a se alătura mișcărilor de salvare a planetei: „Nu am știut că avem 12 ani în care mai putem schimba modul în care tratăm mediul înconjurător sau daunele vor fi ireversibile din cauza impactului nostru asupra planetei.”, a declarat rapper-ul pentru Time Magazine.Artiștii internaționali de top s-au alăturat mișcării și au acceptat provocarea managerului artistului, Scooter Braun, în colaborare cu Benny Blanco, cei doi producători ai videoclipului:

  • Justin Bieber – Maimuță
  •  Ariana Grande – Zebra
  • Halsey – Pui de leu
  • Wiz Khalifa – Sconcs
  • Snoop Dogg e.. Snoop Dogg
  • Adam Levine – Vultur

Lil Dicky este un rapper și comediant american, care s-a făcut remarcat odată cu lansarea videoclipului piesei “Ex-Boyfriend”. El și-a lansat albumul de debut Professional Rapper în anul 2015, iar în 2018 a colaborat cu Chris Brown pentru piesa “Freaky Friday”, care a devenit hit internațional. 

Sursa: unsitedemuzica.ro