LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Cum au ajuns oamenii să plătească bani grei pentru a sta după gratii! Cele mai înspăimântătoare închisori au devenit hoteluri de lux

Share

Persoanele care își doresc să trăiască experiențe de neuitat pot alege să se cazeze în închisori. Nu, nu e o glumă. În toate colțurile lumii există unități care a devenit hoteluri de lux, chiar și de patru stele, însă unele dintre ele au ales să-și păstreze gratiile de la uși.

Care sunt cele mai inedite închisori care au devenit hoteluri, află mai jos: 

Hostel Celica, Ljubljana, Slovenia

Unul dintre cele mai căutate hosteluri din Slovenia se află într-o fostă închisoare militară. Aici, turiștii dorm în spatele gratiilor și plătesc bani pentru asta. Cu un design modern, hostelul Celica se mândrește cu 20 de celule artizanale, ce au fost amenajate într-un mod aparte, motiv pentru care zeci de turiști se cazează aici. Unitatea a fost deschisă în 2003, după zece ani de renovări, la care au participat nu mai puțin de 80 de artiști. Fosta închisoare găzduieşte, de altfel, şi o galerie de artă care are un program cultural ce include concerte, workshop-uri, lectură şi dezbateri filosofice. O noapte de cazare aici 100 și 250 de lei pe noapte, însă  este indicat să faceți rezervări cu mult timp înainte, întrucât toate camerele sunt, de cele mai multe ori, ocupate. 

Four Seasons Istanbul

Dacă în urmă cu zeci de ani, deținuții dormeau pe piatră și mâncau apă cu pâine, acum, turiștii cazați la Four Seasons Istanbul plătesc bani grei pentru o noapte de cazare și se bucuri de paturi king size, decorate cu așternuturi de cea mai bună calitate. În trecut, aici era închisoarea Sultanahmet, în care au fost încarcerați artiști ca Aziy Nesin, Orhan Kemal sau disidenţi precum Mihri Belli. Închisoarea a devenit hotel de lux în 1996, acum remarcându-se prin sculpturile care au rămas încrustate pe coloanele de marmură. Aici, însă, o noapte de cazare costă aproape 700 de dolari. 

Alcatraz Hotel, fosta închisoare Kaiserslautern 

Hotelul Alcatraz din Germania a fost închisoare între anii 1867 și 2002, după care a fost renovată. Astfel, a ajuns să aibă 56 de camere decorate modern. Reprezentanții unității au ales, însă, să mai păstreze trei celule, astfel că oamenii au posibilitatea de a se caza într-una dintre ele. Acestea au bare metalice la ferestre, toalete comune, iar la micul dejun, turiștii cazați aici pot primi pâine cu gem, așa cum primeau, pe vremuri, deținuții.  Aici, prețurile variază între 49 de euro și 159, pentru camere duble.