LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Cele mai frumoase aeroporturi din lume. Cum arată cele mai cochete terminale

Share

Skytrax, o firmă de consultanţă din Regatul Unit, a făcut topul celor mai frumoase aeroporturi din lume. Aeroportul Changi din Singapore a fost numit cel mai frumos din lume pentru al şaptelea an consecutiv.

Skytrax efectuează cercetări pentru companiile aeriene comerciale şi realizează sondaje de la călători pentru a evalua personalul cabinelor, aeroporturile, liniile aeriene, saloanele de transport aerian, divertismentul în timpul zborului, cateringul la bord şi alte câteva elemente ale călătoriei cu avionul.  

  Aeroportul Changi din Singapore a fost numit cel mai frumos aeroport din lume pentru al şaptelea an consecutiv. Este unul dintre cele mai aglomerate noduri aeriene din Asia.

  “Să fie votat cel mai bun aeroport al lumii pentru al şaptelea an consecutiv este o realizare cu adevărat fabuloasă pentru Aeroportul Changi, iar acest premiu continuă să sublinieze popularitatea aeroportului”, a precizat CEO-ul Skytrax, Edward Plaisted, citat de businessinsider.com

  Aeroporturile din Asia şi Europa au dominat primele poziţii.  

  În alcătuirea topului, firmade consultanţă a ţinut cont de întreaga arhitectură, de funcţionarea eficientă a terminalului, de facilităţi de lux la care pot apela călătorii, dar şi de opţiunile de luat masa şi cele de shopping.

  Mai mult de 550 de aeroporturi din toată lumea au fost incluse în sondaj, care a mai avut în vedere inclusiv locaţia toaletelor şi competenţele lingvistice ale personalului aeroportului.

  10. Aeroportul din Zurich  (ZRH)

Pasageri într-un an: 29,4 milioane  

Locul ocupat anul trecut: 9  

La doar opt mile de centrul oraşului Zurich, aeroportul serveşte ca bază pentru Swiss Air Lines şi ca un hub ce leagă cel mai mare oraş din Elveţia de restul ţării.  

9. Aeroportul Internaţional Tokyo Narita (NRT)

Pasageri într-un an: 42,6 milioane

  Locul ocupat anul trecut: 11  

De ce e minunat: Narita este primul din cele două aeroporturi din Tokyo. Situat la 35 de mile în afara capitalei japoneze, Narita se ocupă de cea mai mare parte a traficului internaţional care intră şi iese din oraş. Aeroportul serveşte drept un centru major pentru All Nippon Airways şi Japan Airlines.

  8. Aeroportul Heathrow din Londra (LHR)

Pasageri într-un an: 80,1 milioane  

Locul ocupat anul trecut: 8

  De ce este minunat: Heathrow este cel de-al şaptelea aeroport din lume şi cel mai mare dintre cele cinci aeroporturi principale care deservesc Londra. Clădirea Terminal 5 a fost numită de 10 ani cel mai bun terminal de aeroport din lume de Skytrax.  

7. Aeroportul din München (MUC)

Pasageri într-un an: 46,3 milioane  

Locul ocupat anul trecut: 6  

De ce este minunat: Situat la nord-est de centrul oraşului München, MUC este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa şi cel de-al doilea ca mărime din Germania, după Frankfurt.

  6. Aeroportul Internaţional Chubu Centrair (ONG)  

Pasageri într-un an: 9,8 milioane  

Locul ocupat anul trecut: 7

  De ce este minunat: construit pe o insulă artificială, în mijlocul golfului Ise, lângă oraşul Nagoya, cunoscut şi sub denumirea de Aeroportul Central Internaţional Japonia este un punct de atracţie pentru companiile Japan Airlines şi ANA.

  5. Aeroportul Internaţional Hong Kong (HKG)

Pasageri într-un an: 74,5 milioane

  Locul ocupat anul trecut: 4  

De ce este minunat: construit pe o insulă artificială în largul coastei Hong Kong, HKG a devenit una dintre cele mai populare facilităţi din lume de la deschiderea sa, care a avut loc în 1998.  

4. Aeroportul Internaţional Hamad (DOH)

Pasageri într-un an: 34,5 milioane  

Locul ocupat anul trecut: 5  

De ce este minunat: Hamad International a fost deschis pentru afaceri în 2014 şi este acum casă pentru Qatar Airways. Aeroportul şi cele două terminale ale sale se află pe o suprafaţă de 21853 demp şi a costat 16 miliarde de dolari. Skytrax descrie facilitatea ca “cel mai complex terminal terminal din lume, fiind cel mai luxos”.  

3. Aeroportul Internaţional Incheon (ICN)

Pasageri într-un an: 68,4 milioane

  Locul ocupat anul trecut: 2  

De ce este minunat: Incheon îşi păstrează locul ca unul dintre aeroporturile de elită din lume, cu un loc pe podium. Situat pe o insulă aflată chiar în afara capitalei sud-coreene, Incheon este o bază pentru Korean Air şi este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume. A fost deschisă în 2001.  

2. Aeroportul Internaţional Tokyo Haneda (HND)

Pasageri într-un an: 87,1 milioane  

Locul ocupat anul trecut: 3

  De ce este minunat: Haneda este unul dintre cele două mari aeroporturi internaţionale care deservesc zona Tokyo. Situat la câţiva kilometri de inima capitalei japoneze, Haneda s-a dovedit a fi un aeroport popular pentru călătoriile de afaceri.  

1. Aeroportul Internaţional Singapore Changi (SIN)

Pasageri într-un an: 65,6 milioane

  Locul ocupat anul trecut: 1  

Changi este cel mai frumos aeroport din lume pentru al şaptelea na consecutiv. Changi serveşte ca şi acasă pentru Singapore Airlines, Silkair şi Tigerair şi este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

Sursa: adevarul.ro