LOADING

Type to search

RCAST.NET
Diverse

Videoclip oficial: Elena – Ela Ela

Share

Elena Gheorghe revine cu o piesă nouă în limba armânească, intitulată “Ela Ela”. Artista continuă succesul obţinut în urmă cu două luni, cu o altă piesă în acelaşi registru, “Luna Albă”. Elena a lansat şi un nou clip pentru single-ul “Ela Ela”, pe care îl puteţi viziona în articol.

“Ela Ela” este o veritabilă mostră de muzică şi cultura armânească, care a început să fie mai des amintită şi abordată pe plan local. MC Bean de la Subcarpaţi şi Suie Paparude a inclus des elemente armâneşti în creaţiile sale. În interviuri a explicat originile şi bogăţia tradiţiilor şi graiului armân. Elena Gheorghe îmbină tradiţiile, portul şi sunetul clasic al acestei comunităţi pe “Ela Ela”.

Melodia este un duet în anumite secţiuni, vocea Elenei îmbinându-se cu cea a unui solist, îmbrăcat în port popular. Ca şi în clipul “Luna Albă”, muziciana apare într-o superbă rochie tradiţională, cu umeri ampli şi un brâu care fură privirile. Artista a devenit exponentul muzicii macedo-româneşti şi piesa proaspăt lansată e deja aproape de Trending pe YouTube.

De altfel şi ultimul single a fost foarte bine primit, având 9.3 milioane de vizualizări. Muzica noii melodii este compusă de către Dani Peanci, iar acest proiect muzical este un cadou pentru bunica Elenei. Aceasta a crescut-o pe cântăreaţă şi a învăţat-o tradiţiile şi graiul armânesc. Artista nu este la primul proiect de gen, lansând încă din 2008 primul său album de muzică macedo-românească.

Elena este apreciată nu doar naţional, ci şi internaţional, având piese în topurile din Israel, Spania, Polonia sau Italia. Acolo au fost bine primite melodiile “Mamma Mia”, “Midnight Sun” şi “Senor Loco”. În noiembrie artista lansa piesa “Lalla”, featuring Absolute, devenită hit în Spania. În ultima zi din 2018, Elena Gheorghe şi Liviu Teodorescu au devenit acrobaţi în cadrul Circului Metropolitan Bucureşti. Acolo a avut loc o ediţie specială de revelion “Răi da’ buni”.

Au participat Nico, Matteo, What’s UP, Mihai Trăistariu, Marcel Pavel şi mulţi alţii. Elena Gheorghe este activă din 2003, fiind cunoscută ca voce a formaţiei Mandinga, alături de care a lansat două albume de studio. În 2010 Elena părăsea trupa Mandinga pentru a se concentra pe cariera solo. În 2009 a reprezentat România la Eurovision, unde s-a clasat pe locul 19.

Sursa: infomusic.ro